Tatilde Araba Kiralamak İstiyorum

Araç kiralamanın şartları neler, kiralık araç ile yurt dışına çıkıp tatil yapabilir miyim gibi sorular aklınızdaysa, bu seyahat için gerekli şartlara gelin birlikte bakalım.

Tatilde rahatça gezmek, ulaşımı kolaylaştırmak, toplu taşıma ile ulaşılması zor yerleri de ziyaret edebilmek için araba kiralamak mantıklı olabilir. Tabii bunun için tatil planı yaparken bütçesini hesaba katmak önemli.

Peki, araç kiralamanın şartları neler, kiraladığımız araç ile neler yapabiliriz? Gelin, detaylara bakalım...

Her Ehliyet Sahibi Araç Kiralayabilir mi?

Araç kiralayabilmenin yasal koşullarının başında en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor. ENUYGUN Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, “Araç kiralayabilmenin yasal koşullarının başında en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor. Çünkü son yapılan düzenlemeler gereği 2 yıldan az bir süredir ehliyet sahibi olanların ehliyetleri stajyer ehliyeti sayılıyor. ENUYGUN’dan araç kiralamak için belirlenen ehliyet yaş sınırı ise iş birliği yaptığımız tedarikçilere göre değişiklik gösterebiliyor.”diyor.

Yurt İçi Kiraladığım Araçla Yurt Dışına Çıkabilir miyim?

Zafer Sağlam, yurt içinde kullanmak üzere kiralanan araçla yurt dışına çıkılamayacağını belirterek şunları söylüyor: “Kiralık araçlar yurt dışına çıkış için kullanılacaksa araç kiralama işlemi yapılırken aracın kiralandığı firmadan mutlaka izin alması gerekiyor. Araç kiralama şirketinin talebi değerlendirmesinin ardından uygun görülmesi halinde yurt dışına çıkış izni için ekstra bir belge çıkartılıyor. Bu belge, gerekli vize ve pasaport belgeleriyle birlikte kiralık araçla yurt dışına çıkmak mümkün. 

GPS ile Takip

Kiraladıkları aracı yurt içinde kullanacaklar için de uyarıda bulunan Sağlam, gelişen teknolojiyle birlikte araç kiralama şirketlerinin filolarındaki araçların durumlarını daha yakından takip etmek amacıyla araçlarını GPS ile takip ettiğini ifade etti. Sağlam, “Böylece firmalar faturalandırma sürecinde aracın gerçek kullanım miktarını tespit edebiliyor, aynı zamanda hırsızlık vakalarının önüne geçebiliyor. GPS sayesinde kiralanan araçların belirlenen rotaları aşıp aşmadıkları, gittikleri yerde ne kadar kaldıkları ya da aracı ne kadar süreyle kullandıkları belirlenebiliyor” diyor.

Etiketler araç kiralama
Yorumlar
Kalan Karakter 800