Maske zorunluluğu gülmeyi unutturdu: Japonlar eğitime koştu

Covid-19 yüzünden üç yıl boyunca uygulanan maske zorunluluğu sebebiyle gülümsemeyi unutanlar için Japonya'da gülümseme eğitimleri veriliyor.

Güncelleme:

Japonya’da Covid-19 yüzünden üç yıl boyunca uygulanan maske zorunluluğu sırasında gülümsemeyi unutanlar için gülümseme eğitimleri başlatıldı.

Maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından, pek çok kişinin yüzünü kapatmadan hayata uyum sağlamakta zorlandığını ve gülümsemeyi unuttuğunu söyleyen Egaoiku şirketi yetkilileri "gülümseme" kursları açtı.

Doğal gülüşlerini bulmaya çalışıyorlar

Katılımcılar derslerde eğitmenler eşliğinde el aynaları kullanarak doğal gülüşlerini bulana kadar çalışıyor.

Maske yasağının kaldırıldığı Mart ayından bu yana başvuruların 4,5 Şarj kat arttığını açıklayan şirket, şu ana dek 4,000 kadar insana gülümsemeyi öğretti.

Japonya’da Egaoiku şirketinin yanı sıra kişisel gülümseme koçları da yaygınlık kazanmaya başladı. Bir saatlik bire bir gülümseme eğitimlerinin fiyatının 80 dolar civarında olduğu belirtiliyor.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800