Hayat kalitenizi artırmanın 11 yolu
Hayattaki en iyi şeyler bedava olabilir fakat bu onların zaman almayacağı anlamına gelmiyor. Bunlar öğrenmesi en zor fakat en yararlı yetenekler, kısacası hayat kalitesini artırmanın yolları. İyi bir hayat yaşamak için ne yapmalı?
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlHayat kalitesi yaşadığımız her anın değerini yükseklere taşımak, hayattan keyif almak ve mutluluk için olmazsa olmaz. Kalitenin düştüğü anda mutsuzluk da baş gösteriyor. Hayat kalitenizi artırmanın yollarını uygulayarak, mutluluğun kapısını da açabilirsiniz.
İYİ BİR HAYAT YAŞAMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN 11 ŞEY:
1. UYKUNUN ÜSTESİNDEN GELMEK
Uykunuzu düzene sokmak huzur veren geceler geçirmenizi sağlayabilir. Araştırmalar, istikrarlı bir uyku düzenine sahip kişilerin, daha kolay uykuya daldığını ve daha kaliteli uykuya sahip olduğunu gösteriyor.
2. EMPATİ
Kamia Taylor'ın dediğine göre, dünyanın en akıllı, en disiplinli ve en zengin bireyi olabilirsiniz fakat başkalarıyla empati yapmazsanız bir sosyopatsınız. Empati yapmak sizin karşı tarafın hislerini anlayıp ona göre davranmanızı sağlayarak, hayatınızdaki sorunları aza indirmenizi sağlar.
3. ZAMAN YÖNETİMİ
Etkili zaman yönetimi, çalışanların en kıymetli yeteneklerinden biridir. Kendinize yapılması gerekenler listesi hazırlayın ve bitirmeniz gereken işlerin zamanını belirtin.
4. YARDIM İÇİN SORMAK
İhtiyacınız olduğunuz şeyler konusunda başkalarından yardım talep ettiğinizde karşınızdaki kişinin zekası ya da uzmanlığını takdir etmiş olursunuz, bu da sizin oyunu kazanmanızı sağlar.
5. TUTARLILIK
Yeni bir projeye başladığınızda, süreklilik başarılı olmanın temel anahtarıdır. İnsanlar genelde en tepeye ulaştıklarında çalışmayı bırakma eğilimindedirler, işte sürekliliği sağlama gerçek başarının kapılarını açar.
6. POZİTİF KONUŞMA
Başkalarının sizin hakkında düşündükleri değil, sizin kendiniz hakkında ne düşündüğünüz önemlidir. Kendi kendine negatif konuşma kişinin özgüveni ve kendine olan inancını kaybetmesine yol açar.
7. NE ZAMAN SUSMAK GEREKTİĞİNİ BİLMEK
Mutsuz, kızgın ya da telaşlı olduğumuzda aklımıza her geleni söylemek isteriz. Telaşlı zamanlarda susmayı bilmek öğrenilmesi en zor fakat en yararlı yeteneklerden biridi. Atalarımızın da dediği gibi söz gümüşse, sükut altındır.
8. DİNLEMESİNİ BİLMEK
Aktif bir biçimde dinlemenin yollarından biri karşı tarafın sözlerini tekrar etmektir. Bu egzersizi belli aralıklarla yapmak dinlemeyi kolaylaştırır. İyi bir dinleyici iyi arkadaşlıklar edinmekte de zorlanmaz.
9. KENDİ İŞİNE BAKMAK
Burnunu başka insanların işine sokmak size yardımcı olmaz aksine zaman kaybına neden olur. Bu nedenle gerekirse at gözlüğü takıp kendi işlerimize odaklanmalıyız.
10. DEDİKODU YAPMAMAK
İyi ilişkiler kurup sürdürmek güvenden geçer. Güveni kaybetmenin en kolay yolu ise başkalarının arkasından konuşmaktır.
11. DÜŞÜNCELERİNİN USTASI OLMAK
Yapmak istediği şeyi başarmak, bilinçli bir biçimde düşünceleri yönlendirmekten geçer.Geçmiş deneyimlerimiz düşüncelerimizin önündeki en büyük bariyerdir fakat geçmişin gelecek olmadığını gördüğümüzde hayat daha kolay hale gelir.
Para Karakteri Serisi: 5. YARATICI ARTİSTKendi para karakterinizi keşfettiniz mi? Eşinizin, çevrenizdekilerin para karakterini biliyor musunuz?