Su faturasını düşürmek ister misiniz?

Birçok kişinin aklında 'Su faturam yüksek geldi ne yapmalıyım?' sorusu var. Peki su faturasını düşürecek yöntemler neler? Su faturasının uygun gelmesi ve evde suyu tasarruflu kullanmak için formülleri sizler için sıraladık.

Artan fiyatlar karşısında bütçemizi korumak için tasarruf büyük önem taşıyor. Sadece faturamıza değil, aynı zamanda çok tüketildiği takdirde doğaya da zararı olan su faturasını uygun hale getirmek için birkaç yol bulunuyor. Şimdi hep birlikte su faturası nasıl daha uygun gelir sorusuna yanıt arayalım.

MAKİNELER TAM DOLMADAN ÇALIŞTIRMAYIN

Evde en çok kullandığımız eşyalardan biri bulaşık ve çamaşır makinesi. Eğer 4 kişilik bir aileyseniz çamaşır makinesi asla durmuyor. Fakat bu durum faturanıza yüksek miktarda yansıyacak. Bunun için yapmanız gereken şey ise tabii ki çamaşır makinenizi daha az çalıştırmak. 3 - 4 tane kirli çamaşırınız var diye hemen makinenizi çalıştırmayın. Evet bazı insanlar biriken şeylerden pek hoşlanmıyor ama biraz sabretmekte yarar var. Sadece çamaşır makinesiyle bitmiyor. Evin olmazsa olmazlarından biri de bulaşık makinesi. Her zaman reklamlarda kullanılan 'elinizde yıkamayın, su çok gidiyor' söylemi elbette doğru. Siz 'aman bir tane bardak var, yıkayım bitsin' dediğiniz her durumda farkında olmadan su harcıyorsunuz. Elinizde yıkamak yerine bulaşık makinenize yerleştirin ve dolunca çalıştırın. 

TESİSATTAKİ KAÇAĞA DİKKAT?

Evde su faturasına yansıyanlardan biri de sifon. Sifonun su kaçırıp kaçırmadığına mutlaka bakın. Sadece sifon değil, kimi zaman musluklar da bozuk olabiliyor ve su damlatıyor. Eğer evinizde bozuk musluk ya da sifon varsa tamirci çağırmanız gerekiyor. Pek umursamıyor olsanız bile, bu bozuk tesisat işi faturanıza yansıyor.  Öte yandan musluklara belli aparatlar takarak suyun daha az akmasını da sağlayabilirsiniz.

SADECE SİFONDAN 1 AYDA 450 LİTRE TASARRUF EDEBİLİRSİNİZ


Sifondan tasarruf etme yöntemi: Aklınızdan sakın 'sifonu mu çekmeyeceğiz?' sorusunu geçirmeyin. Tabii ki sifonu her zaman kullandığını şekilde tüketmeye devam edeceksiniz ama daha tasarruflu kullanma yolu var. Elinize 1,5 litrelik pet şişesi alın ve klozetin su doldurma haznesinin oraya koyun. Bu pet şişenin kapağının kapalı olmasına özen gösterin.  Günde 10 kere sifon çekilen bir evde bu şekilde ayda 450 litre su tasarrufu sağlamak mümkün.


SUYU BOŞA AKITMAYIN BİR KABA DOLDURUN

Banyoda suyun ısınması için suyu akıtmanız gerekiyorsa, bu suyu boşa akıtmayın ve bir kovaya doldurun. Daha sonra evde temizlik için kullanabilirsiniz.

YAĞMUR SUYU BİRİKTİRMEK

Yaz ile kış mevsimleri karışmış durumda. Artık her mevsim yağmur yağıyor. Eğer yağmurda birkaç kova su doldurabilirseniz, bu suyu evde temizliğe ya da balkondaki, evinizdeki veya bahçenizdeki çiçekleri sulamak için kullanabilirsiniz. Eğer evinizde de çiçek varsa onları sabah ve akşam sulamaya özen gösterin. Bu durumda buharlaşmayı azaltabilirsiniz.

DİŞ FIRÇALARKEN MUSLUĞU KAPATIN

Evet farkında olmadan dişlerimizi fırçalarken suyu kapatmıyoruz. Ortalama 1 dakika boyunca su boş yere akmış oluyor. Hem doğaya zarar veren bu olay gereksiz su harcadığınız için faturanıza da yansıyor. Aynı durum tıraş olurken de geçerli. Kullanmadığınız sırada suyu açık bırakmamaya özen gösterin.

BANYODA SU KEYFİ YAPMAYIN

Suyun dinlendirici bir özelliği var hatta keyif yapmak oldukça zevkli. Fakat evinizdeki su ne deniz ne de havuz. Burada keyif yapmanız uzun süre banyoda kalıp keyifle küvette zaman geçirmeniz, faturanızı düşünüyorsanız pek de akla yatmıyor. Küveti suyla doldurup üstüne bir de uzun süre duş alırsanız harcadığınız su miktarı ortalama 200 litre olacak. 200 litrenin yanında o suyla neler yapacağınızı düşürün. 

Neden daha fazlasını satın alırız?Neden daha fazlasını satın alırız?Neden daha fazla satın alırız? Aldıklarının hayatına neler kattığını hiç düşündün mü? Peki neden hep daha fazlasını satın alırız? Sence de hayatında bolluk ve bereket için yer açmanın vakti gelmedi mi?

 

Etiketler Haber Tasarruf
Yorumlar
Kalan Karakter 800