Sahte ve taklitçiliğin önüne geçiliyor! Bakanlık harekete geçti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bir çok konuda denetimlerini arttırmış durumda. Bu konulardan biriside taklit ayakkabı üretimi, konuyla alakalı sıkı takip işlemleri başlatıldı. İşte detaylar…

Güncelleme:

Ülke ekonomisinde yeni düzenlemelere gidiliyor. Yapılan kontrollere ayakkabı sektörü de var. Kayıt dışı üretim hem ciddi bir vergi kaybına sebep  olurken hem de üretim aşamasında kullanılan kanserojen kimyasallar yüzünden tüketicinin sağlığı zor durumda bırakılıyor. Şimdi ise bu konuda yeni adımlar geliyor. Taklit ve kaçak ayakkabı üretiminde daha önce atılmayan adımlarla yeni bir denetim sürecine giriyoruz. Amaç taklit üretimi en aza indirip yerli üreticileri destekleyerek yardımcı olmak.

Sahte ürünler yerli üretime zarar veriyor

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) öncülüğünde, Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu ve Türk Standartları Enstitüsü’nün temsilcileri, ilgili yargı mensupları ve akademisyenler ile“Ayakkabı Sektöründe Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” yapıldı.

Sektörün uzun süredir mücadele ettiği bu konunun önemli bir aşamaya geldiğini söyleyen TASD Başkanı Berke İçten, Hürriyet’e konuştu “Sahte ürünler yerli üretime zarar veriyor. Çok büyük bir vergi kaybı söz konusu. Ayrıca 30-40 yıl markalaşmak için emek harcayan yerli üreticilerin tüm emekleri boşa gidiyor. Kamu ve özel sektörden 100 temsilci bu Çalıştay’da atılacak adımları konuşuldu. Uluslararası markalar Türkiye’de kendi ürünleri ile ilgili ‘sahtecilik’ şikâyeti yapmadıkça ürünleri toplatılamıyordu. Onlar bize “Bu sizin sorununuz” şeklinde konuşuyordu. Ancak artık öyle olmayacak. Kamu bu konuda harekete geçiyor. Uluslararası firmaların şikayeti olmasa da tüm ürünler toplatılacak” ifadelerini kullandı.

Ayakkabıda sahtecilikle ilgili tam bir abluka başlıyor

Taklit üretimin çok büyük bir istihdama da ev sahipliği yaptığı konusuna vurgu yapan İçten, “Ayakkabıda sahtecilikle ilgili tam bir abluka başlıyor. Ama bunlar yapılırken biz kimsenin hapse atılmasını istemiyoruz. Orada üretim yapanlar bir şekilde kayıtlı üretime geçsin istiyoruz ya da yerli firmalar için üretim yapsınlar” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800