Kredi Kullanırken Hangi Hatalardan Kaçınmalısınız?

Kişisel krediler, büyük harcamaları karşılamak için çok yönlü bir seçenek olarak bulunur ve bazı riskleri de içerir. Bu riskleri anlamak, maliyetli hataları yapmaktan korunmanıza yardımcı olacaktır.

Kişisel krediler, büyük harcamaları karşılamak için çok yönlü bir seçenek olarak bulunur ve bazı riskleri de içerir.  Bu riskleri anlamak, maliyetli hataları yapmaktan korunmanıza yardımcı olacaktır. Kredi ödemelerinde görülen yaygın hataları, dikkat edilmesi gerekenleri ve daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

Yanlış Vade Sayısı ile Kredi Almak

Daha uzun bir kredi vadesi daha düşük aylık ödeme anlamına gelir ve daha düşük ödeme kulağa hoş gelir. Ancak bir sorun var. Daha uzun bir vade de kredi verenin sizden faizi tahsil etmek için daha fazla zamana sahip olacağı anlamına gelir. Bunun yanı sıra gerçekten ihtiyacınız olandan daha büyük bir kredi çekmek de anlık olarak cazip gelebilir. Kredi ne kadar büyükse, ödemeniz de o kadar yüksek olur ve genel olarak ödeyeceğiniz faiz de o kadar fazla olur. Kredi ödemenizin bütçenize uygun olup olmadığını belirlemek için bir kredi hesaplama aracı kullanabilirsiniz. Daha az borçlanmanız, uygun faiz oranları ya da farklı bir kredi vadesini bu sayede daha kolay görebilirsiniz.

İhtiyaçtan Fazlasını Çekmek

Borç para almak çeşitli avantajlar sağlayabilir, ancak bunun maddi bir karşılığı vardır.. Günün sonunda aşırı ya da gereğinden fazla borçlanma, tüketicileri birden fazla şekilde fedakarlığa zorlayabilir. Örneğin, borç aldığınız tutarı geri ödemenin yanı sıra faiz ödemesi de yaparsınız. Ayrıca daha fazla borç, özellikle zamanında ödenmediği takdirde daha düşük kredi notuna da yol açabilir. Ayrıca, daha fazla borç genellikle o borcu ödemek için daha fazla zaman harcamanız anlamına gelir. Kredi kullanmadan önce ihtiyacınız olan tutardaki kredi seçeneklerini görmek ve karşılaştırma yapabilmek için en uygun ihtiyaç kredilerini karşılaştırabileceğiniz hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz.

Yanlış Finansman Türünü Seçmek

Krediler herkese uyan tek bir finansal çözüm değildir. Genellikle, belirli bir maliyeti nasıl karşılayacağınız konusunda seçenekleriniz vardır. Konut ya da taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve daha fazlasını düşünebilirsiniz. Bu nedenle, harcamalarınız ve mali durumunuz için en iyi kredi türünü seçtiğinizden emin olmanız önemlidir. Spesifik krediler de genel kredilere göre size avantajlar sunabilir. Bu nedenle, araba satın alırken bireysel kredi yerine araç kredisi tercih edilebilmekte. Bunun yanı sıra kredi veren kuruluşların faiz oranlarını, güncel kampanya ve fırsatlarını takip etmeden bir finansman türü seçmek de yanlış olabilir.

Faiz Oranlarını Karşılaştırmamak

Bir kredi kuruluşundan diğerine değişen faiz oranındaki küçük bir fark daha fazla maliyete neden olabilir. Bununla birlikte, kredi başvurusunda bulunurken kaçınılması gereken kredi hatalarından biri, birine danıştıktan sonra diğer kredi kuruluşlarını ihmal etmektir. Farklı kredi kuruluşlarının faiz oranlarını karşılaştırmazsanız, daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle farklı kredi veren kuruluşların faiz oranlarını karşılaştırın. Bunun için bankaların faiz oranlarının bir sayfada yer aldığı kredi hesaplama araçlarından da yararlanabilirsiniz.

Kredi Puanını Dikkate Almamak

Borç verenler kuruluşlar, ödünç aldığınız tutarı geri ödeyebileceğinizi bilmek ister. Bu nedenle çoğu sizden iş ya da gelir bilgilerinizi sunmanızı ister. Borç verenler ayrıca geçmiş kredileri nasıl idare ettiğinizi görmek için kredi puanınızı ve kredi geçmişinizi de inceler. Dolayısıyla en iyi kredi faiz oranları genellikle iyi veya mükemmel kredi puanına sahip başvuru sahiplerine hitap etmekte. Herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için kişisel kredi başvurusunda bulunmadan önce kredi notunuzu kontrol etmelisiniz. 

Ödeme Planına Uymamak

Kredilerde, çektiğiniz miktara yönelik bir ödeme planı olur. Bu ödeme planlarında ise gerekli asgari tutar ve son ödeme tarihi belirtilir. Ancak doğru zamanda doğru miktarda ödeme yapmamak, sizi beklenmedik bir sorunla karşı karşıya bırakabilir. Kaçırılan ödemeye ek olarak bir gecikme ücreti de ödemeniz gerekebilir. Belli bir süre geciktiğinizde, borç veren taraf gecikmiş ödemeniz (veya eksik ödemeniz) için yasal işlem başlatabilir. Gecikmiş ödemeler kredi raporunuzda yıllarca kalabilir, kredi puanınızı düşürebilir ve gelecekte finansman alma yeteneğinizi etkileyebilir. Bu nedenle kredinizin ödeme vadelerine ve borçlu olunan tutarlara dikkat ettiğinizden emin olun. Tutarlı, zamanında ödemeler kredi ve borç verenlerle ilgili sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacak ve ayrıca kredi raporunuzda mali sorumluluğunuzu pozitif anlamda öne çıkaracaktır.

Sözleşmelerdeki Küçük Yazıları Okumamak

İmzaladığınız her şeyin küçük yazılarını incelemeli ve gerekiyorsa kredi verene sorular sormalısınız. Aksi takdirde, kredinizin şartlarını ihlal edebilir veya sizin bilginiz olmadan otomatik ödemeler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Krediyi sonuçlandırmadan önce, kredi veren kuruluş ilgili belgelerini elektronik olarak gönderecek veya incelemeniz için size teslim edecektir. Buradaki küçük yazılar; faiz hesaplaması, ödeme yöntemleri, vade tarihleri ​​ve ücret çizelgesi hakkında bilgiler içerir. Ayrıca, kredi veren kuruluşun belirli ödeme türleri için daha fazla ücret alıp almadığını veya ödemeleri otomatik olarak çekip çekmediğini de belirtecektir. Dolayısıyla söz konusu belgeleri okumadan imzalarsanız, gereksiz ücretler ve cezalar alma riskiniz vardır.

Aynı Anda Birden Fazla Krediye Başvurmak

Acilen paraya ihtiyacınız olduğunda, bunları mümkün olan tüm kaynaklardan ayarlamaya çalışmanız olağandır. Ancak, aynı anda birden fazla kredi başvurusu yapma hatasına düşmeyin. Bir finans kuruluşu kredi geçmişinizi kontrol ettiğinde ve kısa bir süre içinde yaptığınız birden fazla başvuruyu fark ettiğinde, kredi açlığı çektiğiniz izlenimine kapılabilir. Bu nedenle de kredi başvurunuzu reddedebilir. Dolayısıyla bir seferde tek bir finans kuruluşuyla iletişime geçin ve bir sonraki başvuruyu yapmadan önce onların nihai kararını bekleyin.



Yorumlar
Kalan Karakter 800