İBB’den ara tatil için çocuklara özel etkinlikler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ara tatil için çocuklara özel etkinlik rehberi yayınladı. İşte çocukların eğlenceli vakit geçireceği müzeler ve oyun alanları…

İstanbul Sinema Müzesi
İstanbul Sinema Müzesi

Modern müzecilik anlayışına uygun olarak dizayn edilmiş İstanbul Sinema Müzesi İnteraktif Dijital Müze, Sinema Tarihi Müzesi, Sanat Galerisi ve Çalışma Alanları olmak üzere 4 farklı bölümden oluşuyor. 3 katlı müzede özel koleksiyonlar, dünya sineması tarihine ilişkin bilgi ve belgelerin yanı sıra Türk sinemasından baş yapıtlar sinemaseverler için sergileniyor. İstanbul Sinema Müzesi, Atlas Sineması’nın da yer aldığı Tarihi Atlas Pasajı’nda bulunuyor.

Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi
Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi

Dünyanın en ünlü bal mumu heykel müzesi Madame Tussauds’da, tarihi ve kültürel kahramanlar ile geçmişten bugüne sanat, spor ve siyaset dünyasının yaklaşık 60 ünlü ismi yer alıyor. Müzede, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezinti yapılırken, Türkiye’den birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızının bal mumu heykellerini görmek mümkün.

İstanbul İllüzyonlar Müzesi
İstanbul İllüzyonlar Müzesi

Müzede Tepetaklak Oda, Vortex Tüneli, Sonsuzluk Odası, Ames Odası, Büyülü Çubuk, Döner Tablalar, Takip Eden Yüz, İllüzyonu, Rubin’in Vazosu, Tabaktaki Kafa, Klon Masa, Kaleydoskop, Stereogram, Beuchet Sandalyesi gibi görsel yanılsama odaları görebilirsiniz.

Legoland
Legoland

Legoland, İstanbul’da ailelerin 3-10 yaş arasındaki çocukları ile yaratıcılık dünyasını keşfedip eğlenebileceği kapalı eğlence merkezlerinden biri. Eğlence ve rengarenk lego parçaları ile dolu Legoland’da çocuklar, Space Missions’da uzayın derinliklerini, Miniland’da Galata Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile İstanbul’un ve dünyanın simge haline gelmiş ünlü yapılarını keşfetme imkanı bulurken, uzmanından binaların, ilginç hayvanların ve güçlü kahramanların nasıl oluşturulduğunu öğrenebilecek.

İstanbul Oyuncak Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi

Şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde, 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örnekleri sergileniyor. Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık artırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemiyle ziyaretçilere sunuyor. Uzay oyuncaklarının sergilendiği bölümde Ay’a ulaşma çabası, trenlerin bulunduğu bölümde ise Sanayi Devrimi, oyuncakların diliyle anlatılıyor. Aileyi bütün üyeleriyle kucaklayan müze, bu özelliği ile 3 kuşağın bir arada vakit geçirebileceği ve ortak mutluluğu paylaşabileceği bir mekan olduğu için de ara tatilde görülmeye değer yerler arasında yer alıyor.

Miniatürk
Miniatürk

Antik Çağ’dan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya kadar, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Haliç’teki Miniatürk, masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyen çocukları yarıyıl tatilinde de ağırlayacak. Binlerce tarihi eser arasından bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine göre Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen İstanbul’dan 61 eser, Anadolu’dan 9 eser, Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından 12 eserin 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerinin yer aldığı Miniatürk, çocukların ilgiyle gezecekleri yerlerin başında geliyor.

Barış Manço Müzesi
Barış Manço Müzesi

Şarkılarıyla yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da gönüllerinde taht kuran Barış Manço’nun yaşadığı, eserlerini ürettiği ve Kadıköy Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen Moda’daki evi de yarıyıl tatilinde ziyaretçilerini bekliyor

Uçurtma Müzesi
Uçurtma Müzesi

Uçurtma Müzesi, Mehmet Naci Aköz tarafından 1986 yılından itibaren toplanan ve bugün itibarıyla 6 kıta, 33 ülkeden toplam 2 bin 500’den fazla ürünlük (uçurtma, yayınlar, malzemeler ve çeşitli objelerden oluşan) koleksiyonuyla Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden biri.

Aynı anda 200 öğrencinin kendi uçurtmasını kendisinin yapabileceği “Uçurtma Okulu” ve dünyanın ilk uçurtma kütüphanesi olan “Gülen Okumuş Uçurtma Kütüphanesi”ni de içinde barındıran müzede çocuklar, tiyatral ve interaktif bir anlatımla, görerek, dokunarak, uygulama yaparak ve rehber öğretmenleri dinleyerek eğlenceli ve kaliteli zaman geçirme imkanı buluyor.

 

KidZania
KidZania

Bankası, hastanesi, süpermarketi, laboratuvarı, tiyatrosu, üniversitesi, itfaiyesi, deprem simülasyon merkezi, stadyumu, sokakları, fabrikaları ve meydanı ile 67 farklı aktivite alanına sahip gerçek bir şehir Kidzania. Çocuklar Ülkesi KidZania’da çocuklar 120’den fazla mesleği deneyimleyebiliyor. Çocuklar gerçek dünyanın simülasyonu ile geleceğe hazırlanırken; bol bol eğlenme ve öğrenme olanağı buluyor. 1-14 yaş aralığındaki çocukları ağırlayan KidZania’da, 7 yaşın üstündeki çocuklar anne ve babaları olmadan diledikleri gibi vakit geçirebiliyor.

İBB İstanbul Senin Uygulaması
İBB İstanbul Senin Uygulaması

İstanbul’daki çeşitli müzeler, eğlence ve oyun alanları, keyifli bir ara tatil yaşamak isteyen çocuklara,  unutulmaz anlar yaşatacak. İBB İstanbul Senin uygulamasında İstanbul ile ilgili çeşitli etkinliklere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800