Harcamalarınızı nasıl kontrol altında tutabilirsiniz? İşte 7 soru...

Kendi düşüncelerinizi ve para yönetimi alışkanlıklarınızı olumlu bir yöne çevirmek için şu soruları düşünebilirsiniz...

Güncelleme:

Geçen yıl ne kadar para biriktirdim?

Bunu hesaplamak kolay olmalı, özellikle de otomatik bir birikim hesabınız varsa. Banka hesabınıza bir göz atın ve geçen yıl ne kadar birikim yaptığınızı düşünün. Kendinizle gurur duyun ve birikime, yatırıma devam edin.

Gelecek yıl ne kadar borçlanacağım?

Bu, çoğumuzun kabul edemediği bir para yönetimi sorusudur. Öğrenci kredileri, ipotekler veya taşıt kredileri olsun, ödemeniz gereken tutarı hesaplamak için biraz zaman ayırın, ödenmemiş her şeyi hesaba dahil edin.

Hedefime ne zaman ulaşacağım?

Önümüzdeki yıllar için, sizin ve mali durumunuz için işe yarayan bir birikim planı oluşturmak için işe mali hedefler koyarak başlayın. Yeni bir ev peşinatı için birikim yapmak, belirli kredileri ve borçları ödemek… Bu hedefe ne zaman ulaşacağınızı planlayın.

Acil durum fonumda ne kadar para var?

Hayat çok tahmin edilemez olabilir. Her günün ne getireceğini bilmiyorsunuz, bu yüzden her zaman hazırlıklı olmalısınız. Acil durum fonunuzun olması ve karşılaşabileceğiniz herhangi bir acil durumla ilgilenmek için yeterli paranızın olması oldukça önemlidir.

Değiştirmem gereken finansal alışkanlıklarım hangileri?

Hayatınızda değiştirmeniz gerektiğini bildiğiniz alanları düşünün. Maddi gücünün ötesinde yaşayan biriyseniz, bu yaşam tarzını bırakmanın zamanı geldi. Dışarıda yemek yemek veya yeni kıyafet, ayakkabı ve çanta satın almak gibi şeyleri azaltın. Bunun yerine, tasarruf hedeflerinize ulaşmanıza ve paranızı daha iyi yönetmenize yardımcı olacak kararları tercih edin.

Yarın işimi kaybedersem ne olur?

Yeniden işe girmek için bir yedek planınız var mı? Artık net bir geliriniz yoksa, siz ve aileniz gelir için ne yapacaksınız? Acil durum fonu bu sorunun anahtarı. 

Son finansal hatam ve sebebi neydi?

Kabul edelim, çoğumuz hatalarımızı kabul etmekte zorlanıyoruz. Bu noktada durup kendinize sorun, bu hatanın tekrar oluşmasını önlemek için ne yapabilirim?

En son ne zaman bütçenizi değerlendirdiniz ve kendinize şu para yönetimi sorularını sordunuz? Bunu yapmak için hadi kendinize zaman ayırın!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800