Baharda İzmir: Nereler gezilir, ne yenir?
İzmir, Ege'nin incisi olarak bilinen, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir kenttir. İzmir merkezde gezebileceğiniz tarihi ve kültürel yerleri, İzmir’de tarihi lokantalar ve İzmir yemeklerini sizler için derledik...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone Olİzmir’de yaşayan fakat gezme fırsatı olmayanlar veya ilk kez gidenler için gezilmesi gereken tarihi ve kültürel yerler, müzeler ve hikayesi olan tarihi lokantaları paradurumu.com okuyucuları için derledik. İşte İzmir merkezdeki tarihi yerler, müzeler ve 10 tarihi lezzet durağı…
İzmir'in en eski ve en büyük alışveriş merkezi olan Kemeraltı Çarşısı, tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan önemli bir mekandır. Kemeraltı Çarşısı’da alışveriş yapabilir, tarihi han ve bedestenleri gezebilirsiniz.
Antik Smyrna kentinin kalıntılarını barındıran İzmir Agorası, Hellenistik ve Roma dönemlerine uzanan yapılarıyla önemli bir tarihi alandır.
1901 yılında inşa edilen Saat Kulesi, İzmir'in sembol yapılarındandır. Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan kule, Konak Meydanı'ndadır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir ziyaretlerinde kaldığı ev, bugün müze olarak hizmet veriyor.Atatürk'ün kişisel eşyalarını ve bu döneme ait fotoğrafları görebilirsiniz.
İzmir ve çevresine ait arkeolojik eserlerin sergilendiği bu müze, antik dönemlerden Orta Çağ'a kadar uzanan tarih yolculuğuna çıkabileceğiniz önemli bir duraktır.
İzmir'in tarihi semti Karataş'ta yer alan Asansör, şehrin panoramik manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz nostaljik bir mekandır.. Dario Moreno Sokağı'nı da ziyaret etmeyi unutmamak gerek…
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın düzenlendiği Kültürpark, yeşil alanları, kültürel etkinlikleri ve sanat galerileriyle şehrin önemli bir kültür sanat merkezidir. Burada bulunan İzmir Sanat Merkezi ve Atatürk Açıkhava Tiyatrosu gibi önemli mekanları da ziyaret edebilirsiniz.
İzmir ve çevresinde yapılan kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği bu müze, antik dönemlerden günümüze kadar uzanan tarih hakkında bilgi edinebileceğiniz önemli bir merkezdir.
Türk resim ve heykel sanatının önemli örneklerini görebileceğiniz bu müze, sanatseverler için mutlaka gezilmesi gereken mekanlardan biridir.
İşte tarihi lokantalar ve İzmir yemekleri...
İzmir'in meşhur deniz ürünlerinin tadına bakabileceğiniz bu restoranda, taze balık ve mezeleri deneyebilirsiniz.
1950'lerden beri hizmet veren bu pastanede, İzmir'in meşhur lokması ve boyozunu tatmak için uğramalısınız.
1921 yılından beri faaliyet gösteren bu tarihi lokantada, İzmir'in yöresel yemeklerini, özellikle kumru ve şevketi bostanı deneyebilirsiniz.
1960'tan beri faaliyet gösteren bu mekanda, İzmir'in meşhur gevrek ve boyozunu tatmanızı öneririz.
İzmir'in yöresel lezzeti İzmir mantısı tatmak için bu mekana uğrayabilirsiniz.
1970'ten beri hizmet veren bu köftecide, İzmir'e özgü köftelerin lezzetini ve yanında ayran ile birlikte servis edilen piyazı da denemelisiniz.
1983 yılında kurulan bu fırına, İzmir'in meşhur boyozu ve yöresel lezzetlerini tatmak isterseniz gelmelisiniz.
İzmir'e özgü sulu pide ve börek çeşitlerini denemek için bu mekana uğramalısınız. Ayrıca yöresel lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağından da seçenekler sunmaktadır.
Ege mutfağına özgü lezzetlerin yanı sıra, Türk mutfağının sevilen yemeklerini de deneyebileceğiniz bu restoranda, zeytinyağlı enginar dolması ve levrek marine gibi seçenekleri öneririz.
Osmanlı dönemine tarihlenen bu tarihi mekanda, kahve ve çay eşliğinde İzmir'e özgü kurabiyeleri deneyebilirsiniz. Ayrıca tarihi atmosferi ve nostaljik dekorasyonuyla keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.
İzmir merkezinde, tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra lezzetli yöresel yemekler de sizleri bekliyor. İzmir’i gezerken bu mekanları ziyaret ederek deneyiminizi daha da zenginleştirebilirsiniz. Tarihi ve kültürel mekanları gezerken, hikayesi olan lokantalarda yöresel lezzetlerin tadını çıkararak İzmir'i daha iyi tanıyabilirsiniz.Umarız bu yazımız İzmir’i keşfetmek için ideal bir başlangıç olur.