Girişimci nasıl olunur, nelere dikkat edilmeli?
Türkiye’deki işverenlerin işe alacakları kişide en çok aradığı özellikler, yaratıcılık, sorun çözme becerisi ve girişimcilik. Girişimci olmak için de 4 unsura sahip olmak gerekiyor. İşte, girişimcinin dikkat etmesi gerekenler...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlGirişimcilik, bir kişinin fırsatları görüp risk alarak bunları bir iş fikrine dönüştürmesi sürecini ifade ediyor. Girişimci kazanç elde etmek üzere emek, sermaye, doğal kaynaklar ve teknolojiyi örgütleyerek kendi işini kuran kişidir.
Girişimci kişi, ortaya koyduğu katma değerle hem kendine hem de içinde bulunduğu ekosisteme büyük fayda sağlıyor. Ancak her çalışan da girişimci olamıyor. Girişimci olmak için neye ihtiyaç duyulduğunu ise 4 maddede özetleyebiliriz.
Girişimcilik şartları
-
Yenilikçi ve yaratıcı olmak
Girişimcilik, ürün, hizmet, teknoloji ya da üretim açısından yaratıcı ve alışılmamış çözümler bulmayı gerektirir. Alışılmış iş yapma kalıplarının yıkıldığı yerde girişimci düşünce başlar. Girişimci, başkalarının baktığı ama göremediği fırsatları fark edip bunları birer iş fikrine dönüştürür.
-
Risk almak
Girişimci, teknolojik değişimi, pazar yapısını, kanuni düzenlemeleri ve rekabeti gözeterek risk üstlenir. Risk almak onu sıradan bir iş sahibi, patron ya da yöneticiden ayıran önemli bir özelliğidir.
-
Öncü olmak
Girişimci, başkalarını izlemeden yenilikçi düşüncesini gerçekleştirecek iş planlarını oluş - turup hızla faaliyete geçer. Bir şeyi gerçekleştirme tutkusuyla eyleme başlar, öne geçer.
-
Rekabetçi olmak
Tüketici daima yüksek kaliteyi, düşük fiyatı ve daha fazla seçeneği ister. Bu sebeple girişimci rekabet edebilmek için tüketici odaklı düşünür ve buna uygun çözümler üretir.
Bütçenizi iyi yönetmek için bu yöntemi deneyin!Para konularında daha dikkatli olmak için Kakeibo yöntemini denemeye ne dersiniz?