Zenginlik İçin 7 Kova Yöntemi
Hayatta en büyük zenginlik en az şeye istek ve ihtiyaç duymaktır. “İyi ama bu hiç de kolay değil!” diyorsanız size müjdem var. Sizlerin para problemlerini çöze çöze bir formül keşfettim. İşte çözüm; ‘içimizdeki 7 kova’. Bu kovaları tek tek dolduracağız.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlHepimizin içinde 7 ilişki kovası var. Eğer bu kovalar (yani ilişkiler) dolu ise en zengin sizsiniz. Gelin bu bayram 7 kovamızı güldür güldür dolduralım. Onlar dolmazsa mutluluk ‘şeyler’de aranıyor, bu da cepte para bırakmıyor.
Kendinizle ilişki: Bedeniniz, beyniniz, yetenekleriniz, karakteriniz, inançlarınız ve değerleriniz... Kendiniz ile aranız iyi mi? Kendini sevmek huzurun kendisi.
Aile ile ilişki: Anne, baba, kardeş, teyze, hala, amca (veya kimlerle büyüdüyseniz) ile olan ilişki. Bu kişilerin hayatımızda önemli ve kalıcı yeri var.
Sevdiğiniz, özel bir kişi ile ilişki: Bu ilişkiyi yeşertmeye karşılıklı çaba sarf ediyor musunuz? Örnek: Diyelim kavga ettiniz, ne kadar uzuyor? Sizin için haklı olmak mı yoksa mutlu olmak mı önemli?
Çocuklarınız ile ilişki: İletişim kuruyor, onları farklılıkları ile kabul edebiliyor, onları anlıyor musunuz? Düşünür Halil Cibran’ın dediği gibi; “Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil, onlar kendi yolunu izleyen hayatın çocukları.”
Dostlarınız (özellikle eski dostlar) ile ilişki: İnsan 12 kişi ile sağlıklı ilişki kurabilir, fazla zaman geçirdiği beş kişinin de ortalaması olurmuş. Eski dostlar ise gerçek kendimiz olmamıza ışık tutarmış. Sizde durum ne?
İş ilişkileriniz: Çalıştığınız yere giderken ne üreteceğinize dair heyecanınız var mı? Patron ile aranızdaki kanallar açık mı? Dünya ile olan ilişkiniz (varlık sebebiniz, hayatınızın anlamı, çevreye etkiniz vs.): Mevcudiyetinizin anlamlanması, yaş ilerledikçe daha da önem kazanır.
ÖZGÜVENİN KAYNAĞI
Kendisi ve sosyal yaşam ile ilgili ilişkilerini iyi yönetebilen insanlar, genelde daha özgüvenli ve tatminkâr oluyor. Yönetemeyenler ise genellikle bu açıklarını ‘satın alarak’ telafi etmeye çalışıyor. Örneğin, daha fazla alışveriş, gösteriş, insanlara şirin gözükmek için yapılan harcamalar... Fakat bu yalnızca geçici bir çözüm oluyor.