Artan kiralara karşı ekonomik çözüm
Şahıs ya da şirketlere ekonomik çözümler sunan sanal ofis hizmeti bütçe dostu bir alternatif olarak karşımızda. Özellikle son dönemde artan kira fiyatları sanal ofislere yönelik ilgiyi de artırıyor. Peki sanal ofis nasıl kurulur, sanal ofisin avantajları nelerdir? Detaylar yazımızda...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlBİR TÜR OFİS KİRALAMA MODELİ
Sanal ofis, fiziki bir ofise ihtiyaç duymayan şirketlere ve girişimcilere resmi bir adres sağlayan, toplantılar yapmasını ve müşterileri ağırlamasını mümkün kılan bir ofis kiralama modelidir. Özellikle e-ticaret yapanlar, kendi işini yönetenler, freelance çalışanlar, girişimciler, şahıs şirket sahipleri, küçük ölçekli işletmeler, işi gereği vaktinin büyük bir kısmını ofis dışında geçiren ve sabit bir adreste bulunmayan firma sahipleri bu modeli kullanarak daha ekonomik bir ofise sahip olabilir.
SANAL OFİS NASIL KURULUR?
Sanal ofis, çoğunlukla ofis kiralayan firmalardan alan kiralanarak kurulur. Sanal ofis sahibi olmak isteyen girişimcinin atacağı ilk adım, sanal ofis hizmeti sunan organizasyonları araştırmaktır. Müşterilerin ve iş ortaklarının bulunduğu bölgeye yakın olması, ulaşım imkanları, binanın teknik alt yapısı, güvenliği, dekorasyonu, toplantı odasının yeterliliği, sunulan hizmetler ve fiyat parametreleri göz önünde bulundurularak en uygun seçenek belirlenmeli.
SANAL OFİS SÖZLEŞMESİ
Seçeneklerinize en uygun sanal ofiste karar kıldıktan sonra, hizmeti sunan firmayla anlaşma yapmanız gerekir. Anlaşmaya varmadan önce, hangi hizmetlerin sunulduğu ve hizmet bedeli hakkında sözleşmede detaylı bilgilerin yer almasında fayda var. Ücretsiz internet, sekreter, toplantı odası kullanımı, temel ofis ihtiyaçlarının karşılanması gibi seçeneklerin sözleşmede açık ve net şekilde yer alması hizmetin devamlılığı açısından önemli.
SANAL OFİS YASAL MI?
Kendi işini kurmak isteyen biri, şirket kurulumu yapmak istediğinde şirket türü ne olursa olsun vergi dairesine bir adres ibraz etmeli. Bu yasal adres, şirket adresi sayılıyor. Türk Ticaret Kanunu’nda iş adresine dair kısıtlayıcı bir tanımının bulunmamasından dolayı sanal ofisler ülkemizde yasal kabul ediliyor. Sanal ofis vergi dairesi sorgulamasında, şirketinizin meşruiyetini belirleyici bir niteliğe sahip olup ulaşılabilecek bir adres, telefon ve faks numarası gibi temel iletişim bilgilerinin gerçek olduğunu gösterecektir.