İşsiz kaldığımız için mi yalnız, yalnız kaldığımız için mi işsiziz?
Yalnızlık ve işsizlik genellikle birlikte hareket eden yaşam halleri. İşsiz kaldığımızda sosyal hayata karışamamak ve yalnız kalmak çok mümkün. Ancak yapılan yeni bir araştırma, sıklıkla yalnız olmaktan şikayet eden kişilerin, gelecekte işsiz kalma olasılıklarının çok daha yüksek olduğunu gösterdi.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlYalnızlık ve işsizlik kol kola hareket ediyor. Yeni bir araştırmaya göre, sık sık yalnız hissettiğini bildiren kişilerin gelecekte işsizlik yaşama olasılığı daha yüksek. Exeter ve Leeds üniversitelerinden araştırmacılar, yetişkinlerdeki yalnızlığın işsiz kalma olasılığını üç yıl içinde yüzde 17,5 artırdığını ortaya koydu.
YALNIZLIK VE BİLİŞSEL GERİLEME ARASINDA BAĞLANTI
Uzmanlar, bulguların 'çalışma çağındaki nüfusta yalnızlığın daha geniş toplumsal etkilerinin daha fazla tanınması' gerektiğini gösterdiğini söyledi. Kanıtlar, yalnızlığın kişilerin ruh sağlığı üzerinde geniş kapsamlı etkilere sahip olabileceğini ve onları depresyona daha yatkın hale getirebileceğini ortaya koyuyor.
Önceki çalışmalar da yalnızlık ve bilişsel gerileme arasında bağlantı kuruyor.
NE SIKLIKLA YALNIZ HİSSEDİYORSUNUZ?
The BMC Public Health adlı bilimsel dergide yayımlanan son araştırma, Toplumu Anlamak Boylamsal Ev Halkı (Understanding Society Household Longitudinal) çalışmasına katılan 16 yaşın üzerindeki 15 bin kişinin verilerine dayanıyor.
Yalnızlık, "Ne sıklıkta yalnız hissediyorsunuz?" sorusu üzerinden değerlendirildi ve katılımcılar "Neredeyse hiç/asla", "Bazen" ve "Sık sık" arasında seçim yaptı. Sadece "Sık sık" yalnız hissettiğini bildirenler çalışmaya dahil edildi.