Şimdiye Kadar Yapılmış En Pahalı 5 Dizi/TV Programı
Eylül ayı dizi severler için ayrı bir anlam taşır. Çünkü Eylül ayında yeni yapımlar ve hikayeler izleyiciyle buluşur! Televizyon yapımlarını üretmek genelde ucuz değildir, ancak bazıları çıtayı beklenenden de öteye taşır ve bu da devasa bütçelerle sonuçlanır.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlJ. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi, Peter Jackson'ın orijinal LOTR ve Hobbit üçlemesinin müthiş başarısı sayesinde, eleştirel ve ticari anlamda modern medyanın en başarılı serilerinden biridir.
Amazon gerçek oyuncularla canlı çekilen tanıtıcı bölüm serisi geliştiriyor; şimdiden sadece yapım hakları için 250 milyon dolar ödediler ayrıca anlaşma bu TV şovunun beş sezonunun çekileceği taahhüdüyle geldi. Bu, tüm dizinin toplam prodüksiyon maliyetlerini 1 Milyar dolara yaklaştıracak. Yapım, bir başarı yakalamayı hedefliyorsa, TV tarihindeki diğer kitap uyarlamalarından daha büyük bir patlama yaratması gerekecek.
MCU filmlerinin dünyayı sallayan başarısının ardından, Disney'in daha çok Marvel içeriği üretimine daha büyük yatırımlar yapmak istememesi için hiçbir neden yok. Yaklaşan şovlar, özellikle Wandavision, Hawkeye ve The Falcon and the Winter Soldier, MCU'nun en sağlam ve köklü karakterlerinden bazılarının hikayesini takip edecek.
MCU'nun 4. evresi, mevcut figürlerinden bazılarının derinliğini arttıracak, hikayesini zenginleştirecek ve bazı yeni karakterleri tanıtacak olan orijinal şovlarla doldurulacak. 2020'nin sonlarına doğru çıkacak olan bu şovlar çok büyük bütçelere mal olacak ve ileride gelecek olan diziler de kesinlikle bunlardan çok daha az maliyetli olmayacaktır.
2010'da piyasaya çıkan HBO'nun The Pacific'i bugüne kadar gerek HBO tarafından gerekse de genel anlamda üretilen en pahalı sınırlı TV dizisi olmaya devam ediyor. Yapımcılar Steven Spielberg ve Tom Hanks, 2. Dünya Savaşı'nın en kanlı ve şiddetli muharebelerinden bazılarının yeniden canlandırılmasına gelince hiçbir masraftan kaçınmadılar.
Başlangıçta, on bölüm uzunluğundaki dizinin tamamı için bütçenin yaklaşık 100 milyon doları bulduğu tahmin ediliyordu, ancak nihai maliyetler, gişe rekorları kıran bir Hollywood yapımının ortalama bütçesini bile aştı! Bunun arkasındaki büyük neden, uğruna birçok pratik efektin kullanıldığı “2. Dünya Savaşı'nın son derece isabetli tasviri”ydi.
Tüm zamanların en iddialı yapımlarından birinin bu listede yer alması sürpriz değil :) Bir HBO projesi olan Game of Thrones, 2011'de ilk yayınlandığında dünyayı kasıp kavurdu ve uzun yıllar boyunca televizyondaki en pahalı ve en iyi yapım olarak kaldı.
Egzotik mekanlarda çekim yapmak, devasa CGI kullanımı ve tonlarca özel efekt, dev kadronun aldığı ücretten bahsetmeye gerek bile yok, bunların hepsi maliyetleri artırdı. Final sezon, önceki sezonlardan marjinal olarak daha fazlaya mal oldu ve her bölümün maliyeti 15 milyon dolardan az değil. Önceki sezonlar bu kadar pahalıya mal olmasa da aradaki fark çok büyük sayılmaz.
Iron Man yönetmeni Jon Favreau tarafından yaratılan Disney+ yapımı The Mandalorian, yayınlanır yayınlanmaz büyük ilgi gördü. Star Wars evreninde yer alması, ancak ana akım filmlerin hiçbiriyle doğrudan bağlantılı olmaması, diziye olay örgüsü ve karakter gelişimi açısından büyük bir esneklik sağladı.
Oyuncuların performansı eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı, internette viral hale gelen Bebek Yoda'dan bahsetmiyoruz bile! Space Western, bazı ileri teknoloji pratik efektlerden ve CGI’dan yararlanıyor ve Baby Yoda kuklasının kendisi bile yaklaşık 2 milyona mal olmuş!