Mevduat Faizlerinde Düşüş! Peki 100, 200 ve 500 Bin TL'nin Aylık Getirisi Ne Kadar?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi beklentileri piyasaları etkilemeye devam ediyor. Bankalardaki mevduat faizleri ise bu beklentiyle düştü. İşte Bankalardaki Güncel Faiz Oranları…
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlTCMB faiz indirimi beklentileri piyasaları etkilemeye devam ederken, bu beklentiler doğrultusunda birçok banka, mevduat faiz oranlarında indirime giderek oranları %53 seviyesine kadar düşürdü. Peki, bu faiz oranlarıyla 100 bin, 200 bin ve 500 bin TL'nin aylık getirisi ne kadar olacak?
Faiz İndirimi Beklentisi ve Bankaların Hamleleri
Mevduat faizlerinde yaşanan son gelişmeler özellikle bankada parası olanlar ve yatırımcılar için önem arz ederken, geçen hafta yüzde 55 olan en yüksek faiz oranı, bu hafta bankaların internet sitelerindeki duyurulara göre yüzde 53 seviyelerine geriledi. Bu gerilemedeki en önemli faktör ise TCMB’nin bu haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerini 150 baz puan indirileceğine yönelik beklentiler.
TCMB'nin olası faiz indirimi, bankaların mevduat faiz oranlarının düşürmesine neden olurken, bazı banklar ise faiz oranlarında önemli düşüşlere gitti. Ancak genel olarak değerlendirildiğinde birçok banka, mevduat faiz oranlarında indirime giderek oranları %53 seviyesine kadar düşürdüğü dikkatleri çekiyor. Yüzde 53 faiz oranı üzerinden basit bir hesaplama yapacak olursak (stopaj ve diğer kesintiler hariç) aylık mevduat getirileri şöyle;
100.000 TL için: Aylık brüt getiri yaklaşık 4.416 TL olacaktır.
200.000 TL için: Aylık brüt getiri yaklaşık 8.833 TL olacaktır.
500.000 TL için: Aylık brüt getiri yaklaşık 22.083 TL olacaktır.
Bankalardaki Güncel Faiz Oranları Nedir?
Bankaların internet sitelerinden elde edilen bilgilere göre, mevcut durumda uygulanan faiz oranları şu şekilde:
Alternatif Bank: yüzde 53
TEB: yüzde 53
Fibabanka: yüzde 53
Odea Bank: yüzde 53
HSBC: yüzde 53
ING Bank: yüzde 52
Getir Finans: yüzde 51
Akbank: yüzde 50
Enpara: yüzde 49
Garanti Bankası: yüzde 49
Vakıfbank: yüzde 49