Hayallerinizdeki kariyere kavuşmanıza yardımcı olabilecek tüyolar
Özgeçmiş hazırlarken oluşturacağınız bir ön yazı bütün kaderinizi değiştirip, hayallerinizdeki kariyere kavuşmanıza yardımcı olabilir.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlGiriş bölümünde farklı olmak adına espri yapmaktan kaçının. Bu tavır esprili bir yaklaşımdan çok alaycılık olarak algılanabilir. Giriş bölümünde eğer hitap ettiğiniz kişinin kim olduğunu bilmiyorsanız ‘Sayın Yetkili’ kalıbı kurtarıcınız olabilir.
İş ilanını gördüğünüz yer, bu ilana neden başvurduğunuz gibi detayları bu kısımda kısaca açıklayarak konuya giriş yapabilirsiniz. ‘Sizinle X Dergisinde yayınlanan iş ilanınıza istinaden iletişime geçiyorum’ gibi yalın ve net bir cümle başlangıç için ideal.
Gelişme bölümünde iş ilanında aranan nitelikler ile kendi tecrübelerinizi bağlantılı bir şekilde aktarabilirsiniz. İş tecrübelerinizde ön plana çıkan görev ve sorumlulukları, tamamlanan projelerinizi ve çalıştığınız kurumlara sağladığınız çeşitli faydalardan bahsedebilirsiniz. Gelişme bölümünde somut örnekler vererek açıklama yapmak her zaman size artı puan kazandırır.
Ön yazının en kolay kısmı kapanış bölümü olsa da dikkat edilmesi gereken detaylar mevcut. Belki iki, üç sayfalık özgeçmişinizi özetlediğiniz ön yazıda sonuç bölümünü bağlamak kolay olmayabilir ama siz lafı fazla uzatmadan tecrübelerinizi özetleyin.
Sonuç bölümünde bir cümle ile geleceğe dair hedefinizden bahsetmeyi ihmal etmeyin. Ulaşmak istediğiniz bir hedefinizin olması insan kaynakları departmanları tarafından fark edilmenizi sağlar. Kendinizi geliştirirken, çalıştığınız kuruma da katkı sağlayacağınız mesajını oldukça açık bir şekilde verirsiniz.
Sonuç bölümünün vazgeçilmezi ise teşekkür kısmıdır. Özgeçmişinizi değerlendirecek olan yetkiliye teşekkürlerinizi ileterek tatlı bir nezaket gösterisinde bulunabilirsiniz.