Geleceği Parlak 10 Meslek

Geleceğin meslekleri ne olacak diye merak edenler için, danışmanlık şirketi olan Glassdoor'un gelecek vaat eden 10 meslek içeriğini sizinle paylaşıyoruz. İşte geleceğin meslekleri...

Geleceğin kariyer planlamasını bugünden yapmak için hem eğitim hem de iş seçerken o mesleğin geleceğinin olup olmadığına bakmakta fayda var. En çok maaş alınan işler, en çok istihdam fırsatı olan meslekler bu karar için sizlere yön verecektir. Danışmanlık şirketi olan Glassdoor, gelecek vaat eden 10 mesleği sıraladı.

İşte geleceği parlak 10 meslek


Veri Analisti:

Geleceğin bilgi kaşifleri olarak adlandırılan mesleklerden bir tanesi olan veri analisti olmak sanıldığı kadar kolay değil. İyi bir veri analisti olmak için büyük veri setlerine erişebilme, sorgulama ve seçim ile bilgi kaşifliği yapabilme özellikleri aranıyor. Bunların yanı sıra, kullanıcılarınız ile etkin bir iletişim, iyi ve güçlü sezgiler de veri analistcisinde aranan özellikler.
Ortalama yıllık maaş: 116.840 dolar

Vergi Uzmanı:
Vergi uzmanları genel olarak vergi ile ilgili konularda görüş ve önerilerde bulunmak üzere istihdam edilir. Vergi ile ilgili tahakkuk ve tahsilata ait işlerle ilgili çalışırlar ve bu işlerde sorumlu olurlar. Ayrıca vergi dairesinde yapılacak her türlü işte de çalışabilirler.
Ortalama yıllık maaşı: 108.000 dolar 

Çözüm Analisti:
Genellikle şirketlerin proje yönetimlerinde görev alırlar. Şirketlerin organizasyonlarında yaşanılabilecek aksilikleri ve sorunların çözümleriyle ilgilenirler.
Ortalama yıllık maaş: 119.500 dolar

Sözleşme ve Birleşme Uzmanı:
Kişi veya kurumlar için en iyi sözleşmeler hazırlarlar. Ayrıca yaşanılabilecek birleşmeler için en iyi sözleşme şartlarını belirleyip, hatasız bir birleşme sağlamaya çalışırlar.
Ortalama yıllık maaş: 125.000 dolar

Mobil Geliştirici:
Mobil teknolojiler hayatımızın o kadar vazgeçilmezi oldu ki, artık her şeye mobil cihazımızdan bakıyoruz. Geliştiriciler, mobil uygulamalar geliştirilmesi konusunda görevli olarak çalışırlar.
Ortalama yıllık maaş: 90.000 dolar 

İnsan Kaynakları Müdürü:
İnsan kaynakları müdürü; işe alım, bordrolama, eğitim, kariyer yönetimi gibi konularda çalışır. İnsan kaynakları müdürü olarak çalışmanız için; iletişim, takım çalışması, planlama ve organizasyon özelliklerine sahip olmak gerekiyor.
Ortalama yıllık maaş: 85.000 dolar

Ürün Müdürü:
Ürün müdürü; kullanılabilir, değerli ve yararlı bir ürün bulmak için çalışır. İyi bir ürün müdürü; ürün, müşteri ve şirketten oluşan 3 ana unsura hakim olması gerekir.
Ortalama yıllık maaş: 106.680 dolar

Doktor Asistanı:
Doktor asistanı genel olarak; hastaya tedavi için gerekli alet ve malzemeleri hazırlar. Teknisyen ve tedavi malzemesi satın şirketlerle doktor arasında bilgi akışını sağlar.
Ortalama yıllık maaş: 97.000 dolar 

Denetim Müdürü:
Şirketlerde kapsamlı bir risk analizi gerçekleştirmesini sağlar, kurumun amaç ve hedefleri ile uyumlu bir denetim planı oluşturur ve iç denetim kaynaklarını bu risk bazlı planlama çerçevesinde tahsis eder. Genel olarak şirketin işlerinin düzgün ilerlemesi için gerekli olan süreçlerden sorumludur.
Ortalama yıllık maaş: 95.000 dolar

Yazılım Mühendisi:
Hazırlanacak yazılım ile ilgili müşteri ilişkileri kurar, müşterilerden aldığı bilgiler doğrultusunda analiz yapar. İhtiyaca uygun tasarım yapar, programı yazar ve programı test eder. Yazılımı sorunsuz çalışır hale getirdikten sonra, gerekli durumlarda kullanım yönergesini hazırlayarak, kullanıcıın eğitilmesini sağlar.
Ortalama yıllık maaş: 95.000 dolar

Kariyer alanında Para Durumu'nun 'İş hayatında yükselmenin sırrı' yazısı için tıklayın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800
Misafir
Peki Enerji mühendisliği neden yok ?