Finansal Sağlığımızı Konuşalım

Finansal Sağlık; bir takım finansal sorumluluklarımızı yerine getirirken paramızı veya borçlarımızı doğru ve sağlıklı bir şekilde yöneterek, geleceğimize yönelik atacağımız adımları temsil ediyor.

Finansal Sağlık; bir takım finansal sorumluluklarımızı yerine getirirken paramızı veya borçlarımızı doğru ve sağlıklı bir şekilde yöneterek, geleceğimize yönelik atacağımız adımları temsil ediyor.

Bildiğiniz üzere 2020 yılı bizi maddi kayıpların dışında manevi olarak da etkiledi. COVID-19 salgını işyerlerinin durumunu sarsmaya devam ederken, İşverenlerinde çalışanların ruh sağlığını, şirketin mevcut durumunu göz önünde bulundurarak bazı adımlar atması gerekiyor. Bu yüzden bazı şirketler finansal rehberlik sunan programlara yöneliyorlar.

Bu yıl yapılan araştırmaların en çok üstünde durdukları konu ise çalışanların finansal olarak nasıl hissettiği. Örneğin PwC’nin yaptığı anket bu yıl, işverenlerin COVID-19'un finansal etkilerini anlamalarına yardımcı olacak istatistiklere değiniyor. Ankete göre; çalışanların % 54'ü finansal zorlukları olduğunu söylüyor. % 18'i yapılan işlerin strese yol açtığını söylüyor, % 12'si ilişkiler, % 11'i sağlıkla ilgili kaygıları ve % 5'i "diğer" diyor. Beyindeki finansal zorluklar nedeniyle, işgücü olarak daha dikkatsiz, daha az üretken ve kronik stresin fiziksel ve zihinsel etkilerini yaşama olasılığı daha yüksek oluyor. PwC, bu istatistiği ele alınması gereken 1 numaralı işyeri sorunu olarak görüyor.

Anket; tam zamanlı çalışan Y Kuşağı, X Kuşağı ve Baby Boomers'ın üçte birinden fazlası ve Z Kuşağının %62'si beklenmedik masraflarla başa çıkmak için 1.000 dolardan az tasarruf ettiğini, zor zamanlarda ihtiyaç duyulacak nakit rezervleri olmadığında ise çalışanların kredilere, tüketici borcuna ve emeklilik fonlarından para almak gibi zarar verici kararlara yöneldiğini gösteriyor.

Finansal güvensizliğin, ruh sağlığı açısından olumsuz etkileri çok yüksek. Parayla ilgili stres yeni bir şey değil, ancak salgın birçok kişiyi ruhsal sağlık olarak da kötü etkiledi. Çalışanların ev ve iş yaşamları artık iç içe geçmiş durumda. Bu nedenle endişelerden saklanacak hiçbir yer yok. Şimdi bu durumla başa çıkma zamanı!

Size bu sıkıntılı dönemde finansal danışmanlık hizmeti sunabilecek, finansal iyilik hareketi olarak oluşturulmuş bir uygulamadan bahsedeceğim. moneye.co uygulaması ile paranızı yönetebilir, finansal olarak sağlığınızı kontrol altına alabilirsiniz. Sonuç olarak bu ara sağlığımız için atacağımız ikinci adım finansal kararlarımız olacak. Paramızı sağlıklı bir şekilde yönetebilirsek, hayatımızı da yönetebileceğiz.

Anket: https://www.pwc.com/us/en/industries/private-company-services/images/pwc-9th-annual-employee-financial-wellness-survey-2020.pdf

Yorumlar
Kalan Karakter 800