Değişim Dalgası
Pandemi nedeniyle dünya değişiyor ve işleri organize etmek farklı bir hal alıyor. Bu da eski yöntemlere geri dönme ihtimalini azaltıyor.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlAslında her şey nasıl baş ettiğinizle ilgilidir. Pandemi nedeniyle dünya değişiyor ve işleri organize etmek farklı bir hal alıyor. Bu da eski yöntemlere geri dönme ihtimalini azaltıyor. İnsanlar, işletmeler ve tüm sektörler işlerin nasıl yapılabileceğini değerlendiriyor, güncelliyor ve yeniden icat ediyor. Ve bence bu harika bir şey!
Bir şeylerin "normale dönmesini" dilemek veya kendimizi "yeni normale" alıştırmaya çalışmak için zaman ve enerji harcamak yerine, bugün hayatlarımızda yaptığımız şeyin ve işimizin gelecek ile alakalı olmasını sağlayabiliriz. "Normal" için çabalamak, başarı için iyi bir reçete. İlgili biri olmak istiyorsanız, açık fikirli olmanız, dinlemeniz ve hizmet ettiğiniz kişilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini tahmin etmeniz gerekir.
Babam bana her zaman “Değiştiremiyorsan gerçeği kabul et. Gerçeği kabul etmediğinde hayatın darmadağın olur. Gerçekliği kabul ettiğinde ise durumunu çözebilmek için yaratıcılığını serbest bırakırsın." derdi. Genç yaşlarında çalışmaya başladığında bir matbaa işinde tamirciydi ve çalıştığı şirketi satın aldı. İşini büyüttükçe, gelişmiş makinelere ve matbaası için daha büyük bir alana yatırım yaptı, bu da gelirini artırırdı fakat karını artırmadı. Bakması gereken bir ailesi vardı ve zenginlik yaratacak hamleler için de değişmesi gerektiğini biliyordu.
Daha yeni cevaplar aramaya başladı. Ve ona yardımcı olabilecek biriyle tanıştı. Bir gecede bu yeni iş modeline geçemeyeceğini de biliyordu, ancak yön değiştirmeye başlayabilirdi. İşi öğrenmesi karşılığında akşamları ücretsiz olarak arkadaşının işinde çalışmaya gönüllü olduktan sonra, işini iki yıldan kısa bir süre içinde farklı bir boyuta taşıdı.
Matbaacılık işi dramatik bir şekilde değişiyordu ve babam, endüstri sermaye yoğunlaştıkça onun gibi küçük bir işletmenin rekabet edebilmesinin hiçbir yolu olmadığını gördü. Babamın işini yeniden icat ettiğini ve değişen zamanlara göre uyarladığını gördükten sonra, bu öğrenimimi kariyerime ve kişisel uğraşlarıma tutarlı bir şekilde uyguladım.
İçgüdülerime güvenmeyi öğrendim. Bu kendine yeni bir beceri katmaktı, ve çok sevdim. İşe yarayan şeyin üzerine inşa etmeyi ve müşterilerimize en iyi şekilde hizmet etmek için tamamlayıcı becerilere sahip başkalarıyla birlikte çalışmayı çok daha değerli buldum.
Dünya şu anda büyük bir değişim dalgası içinde. Dalganın gelmesini durduramayız ve eğer sahilde kalırsak, kumdan kalelerimiz yıkılır. Bunu bile bile sahilde oturup dalganın geçmesini bekliyorsanız, işiniz ve hizmetleriniz hakkında kendinize şu soruları sorun.
· Etkili mi?
· Verimli mi?
· Alakalı mı?
· Sizi mutlu ediyor mu?
Vaktinizi, enerjinizi ve zor kazandığınız parayı tüm bu sorulara yankılanan bir evet olmayan şeylere harcıyorsanız, gerçeği kabul etme ve yaratıcı olma zamanı! Devir düzene hızla uyum sağlayanların devri. Müşterilerinize sunmak için yeni ve yenilikçi çözümler ararken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç soru.
· Çözmekte olduğunuz sorun değişti mi?
· Sorunlar değiştiyse, şimdi nasıl bir hal aldılar?
· Dürüst olun bunu çözecek kişi / şirket misiniz?
· Sizin ve ekibinizin hangi ek becerilere ihtiyacı var?
· Gerçeği kabul edip ilerleyebilmek için neyi bırakmanız gerekiyor?
‘’En güçlü veya en zeki olan değil, değişime en çok uyum sağlayabilen hayatta kalır’’