Borç Yapılandırmada Nelere Dikkat Etmeli?

Finansal sorunlarımızın temelinde sorumluluğu elimize alıp harekete geçmekteki isteksizliğimiz yatar. Kendi hayatımızı seçimlerimizle, yaptıklarımızla kendimiz inşa ederiz.

Bir yandan borçlu hayattan kurtulmak isterken diğer yandan hiçbir şey yokmuş gibi alışverişe devam edersek, gün gelir çocuğumuzun ihtiyacı olan ayakkabıyı alamayacak duruma geliriz. 

Sürekli borç kullanarak hayatımızı sürdürmek, taşıma su ile değirmeni döndürmeye çalışmak gibi. Bu durumda tabi ki düzlüğe çıkmak kolay olmaz. Yapılması gereken ilk şey bu kadar para nereye harcanıyorsa tespit edip acilen durdurmak. Tüm giderlerin kaynağını tespit ettikten sonra bu harcamaları durdurmazsak borç döngüsünden çıkmak mümkün olmaz.

Eğer borçlarınızı ödeyemeyecek duruma geldiğinizi hissediyorsanız borçlarınızı yapılandırabilirsiniz.

Burada zamanlama önemli. Yasal takibe düştüğünüzde, bankanın bireysel kredi faiz oranından değil, yapılandırma kredisi faiz oranından borçlanmak durumunda kalırsınız. Bu nedenle banka sizi aramadan siz bankaya gidin.

Tüm kredi ve kredi kartı borçlarınızı, en yüksek borcunuz olan bankayla görüşerek hepsini toplayıp ve makul düzeyde ödeyebileceğiniz bir taksit tutarına gelecek şekilde taksitlendirin.

Ancak mutlak surette harcamalarınıza dikkat edin yoksa yapılandırılmış borca yine ilave kredi kullanmak kaçınılmaz olur.

Borçlarından kurtulmaya hazır mısın?Borçlarınızla yüzleşerek bu adımları takip ederseniz, onlardan daha hızlı ve daha kolay kurtulabilirsiniz.
7 adımda kart borcumdan kurtuluyorumOmuzların üzerinde bir yük olarak taşınan kredi kartı borçlarından kurtulmanın vakti geldi.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800