Bilinçli alışveriş yapmanın 10 kuralı!
Alışveriş yaparken hayal kırıklığına uğramamak için 10 altın kural. İşte bilinçli alışveriş için tavsiyeler...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlÜlkemiz her geçen gün taketici haklarında bilinçleniyor. Alınan mal iade edilmez devri çok gerilerde kaldı. İşte size bilinçli alışveriş için 10 altın kural:
1- Mümkün olduğunca yerli ve kaliteli ürün tercih etmeye çalışın.
2- Alışverişlerinizde firmadan mutlaka fiş, fatura ve garanti belgesini isteyin ve alın. Yoksa hakkınızı arayamazsınız.
3- Ürünün etiketiyle kasadaki fiyatı mutlaka karşılaştırın. Kandırılmayın. Unutmayın geçerli olan her zaman etiket fiyatıdır.
4- Reklamlara kanmayın. Araştırın, okuyun, sorun soruşturun.
5- Piyasada satılan aynı ürünler için fiyat araştırması yapmadan alışverişe başlamayın. Burada önemli olan satın alma gücünüzü aşıp gereksiz borçlanmamaktır. Bunu aklınızdan çıkarmayın.
6- Tüketici haklarına saygılı olan, bunu ilanlarında belirten firmalardan alışveriş yapın. Üreticisi belli olmayan malları almayın. Başınız yanar.
7- Kaliteli, sağlıklı ve güvenli ürün alın, paranızı boşa harcamayın.
8- Amacını karşılamayan malı iade edin, gerekirse şikayetten hiç çekinmeyin.
9- İnternet ve sosyal medyada tanıtımı yapılan mal ve hizmetlere karşı daha fazla dikkatli olun. Firmayı mutlaka esnaf ve ticaret odalarından araştırın. Kapınıza getirilen ürünü kargocunun açması konusunda şirketten talepte bulunun.
10- Alacağınız ürünü gözünüzle bakarak, burnunuzla koklayarak, elinizle dokunarak yakından inceleyin.
Para ile ilişkinizi nasıl düzeltebilirsiniz!Parayla ilişkimizi geliştirmenin en iyi yolu nedir? Bunun yanıtı, bir ilişkiyi nasıl geliştireceğinizin cevabı ile aynıdır. Nasıl mı? Sevgilinle veya eşinle olan ilişkinde ne uygulaman gerekiyorsa, para ile olan ilişkinde de onu uygulaman gerekir. Arada pek de bir fark yoktur.