Altın fiyatları tüm zamanların en üst seviyesinde

Altın, Fed'in iyimserliği yumuşatma çabalarına rağmen, ABD'de gelecek yılın başlarında faiz indirimine dair artan beklentilerin etkisiyle tüm zamanların en üst seviyesine ulaştı.

Altın, yeni haftanın başında etkileyici bir performans sergileyerek yüzde 3'ten fazla artarak 7 Ağustos 2020'den bu yana en yüksek seviyesi olan 2148,11 dolara ulaştı, tarihi zirveyi geçti. Ancak, bu kazançların büyük bir kısmı geri verildi ve şu an itibariyle Cuma gününe kıyasla yüzde 0,71 artışla 2104,75 dolardan işlem görüyor.

Analistlere göre, piyasaların Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarının henüz gevşeme için uygun olmadığına dair açıklamalarına odaklandığı belirtiliyor. Powell'ın para politikasının gevşetilmesi konusunda erken olduğuna dair uyarısı, piyasalardan kısmen görmezden gelindi.

Öte yandan, gram altın fiyatları 2 bin lira seviyelerine kadar çıkarak önemli bir direnci aşarken, daha sonra 1939 lira seviyesine geriledi. Çeyrek altın ise 3 bin 231 liradan işlem görüyor. Altın piyasasındaki dalgalanmalar, küresel ekonomik unsurlar ve merkez bankası politikalarındaki değişikliklere duyarlılık nedeniyle geniş bir dikkat çekiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800