Yatırım için hangi altını almak mantıklı?

En güvenilir ve en çok tercih edilen yatırım araçlarından olan altın, getirisinin yüksekliğiyle biliniyor. Peki yatırım yaparken hangi altını almak mantıklı? Hangi altının avantajı bulunuyor?

Yatırım için altın alırken düşünülmesi gereken şeylerin başında yatırımı uzun vadade planlayıp planlamadığınız ve altın yatırımı yaparken dijital ortamın kullanıp kullanılmayacağı gelir. Altını yatırım aracı olarak kullanmanın birden çok yolu vardır. Bu yöntemler fiziki altın, vadeli-vadesiz altın hesapları, altın sertifikaları gibi yöntemlerdir. Yatırım için hangi altın türünü seçmeniz gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, bu yazımızda altın türleri avantajları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yatırım için hangi altın türü kullanılmalı?

Kuyumcudan altın almak

Altınla yatırım yaparken geleneksel yöntemleri tercih edenlerin kullandığı bir yöntemdir. Yatırım yapmak isteyen kişiler, çeyrek, tam, yarım, Ata ve Cumhuriyet altınlarını alarak biriktiriyorlar. Bu altınların yanında işçiliği az olan düz bilezikleri satın alarak da yatırım yapan pek çok insan bulunuyor. Yani işlemesi az olan, gram altını almak yatırım için mantıklıdır. Gram altının işçilik maliyetinin olmaması ve değerinde satılabilmesi yatırımcı açısından avantajlıdır.

Bankada altın hesabı açmak

Bankaların özel vadeli ya da vadesiz altın mevduat hesapları bulunuyor. Vadeli altın hesaplarında başta belirlenen faiz oranı tutarında faiz elde ediliyor. Vadesiz altın hesaplarının ise herhangi bir faiz getirisi yok. Vadeli altın mevduatları, altınların bankada güvenli bir şekilde saklanması için avantajlıdır.

İnternetten altın almak

Daha çok hediyelik altın satın alanların tercih ettiği bir yatırım yöntemidir. Ancak sahte veya tarihi geçmiş altınların satın alınması riski olduğundan sık tercih edilmemektedir. İnternetten altın alırken TSE damgası, imalatçı firma ve ayarı kontrol edilmelidir.

Altın sertifikası almak

Altın sertifikaları demir, çelik gümüş benzeri emtia yatırımlarında kullanılan sertifikaların farklı bir çeşididir. Darphane tarafından ihraç edilen altın sertifikaları, borsada işlem görmektedir. . Altın sertifikalarının bir adedi 0-995 saflıktaki 0.01 gram altına tekabül etmektedir. Altın sertifikası alanların en büyük avantajı, sertifika alımlarında 0 stopaj uygulanmasıdır.

Etiketler Altın
Yorumlar
Kalan Karakter 800