Üniversite Öğrencileri Çöplerden Araba Yaptı
Hollanda'da Eindhoven Teknik Üniversitesi'ndeki 22 öğrenci, denizden toplanan plastikler, pet şişe atıkları ve evsel atıklardan 220 kilometre menzile ulaşabilen elektrikli araç yaptı. Bu araçta hangi 'çöpler' kullanıldı?
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlHollanda'da Eindhoven Teknik Üniversitesi'ndeki 22 öğrenci, denizden toplanan plastikler, pet şişe atıkları ve evsel atıklardan 220 kilometre menzile ulaşabilen elektrikli araç yaptı.
Öğrenciler bu araca Luca adını verdi.
Reuters’ın haberine göre, sarı renkte olan iki kişilik araçta spor araba koltukları mevcut. Saatte 90 kilometre hıza ulaşabilen araç tam şarj edilirse 220 kilometre menzile ulaşabiliyor.
Eindhoven Teknik Üniversitesi’nde proje yöneticisi Lisa van Etten, Reuters'e "Bu araba gerçekten çok özel, çünkü tamamen çöpten yapıldı" şeklinde konuştu.
Aracın şasisinin keten ve dönüştürülmüş pet şişelerden oluşturulduğunu söyleyen Lisa van Etten, iç mekanda da evsel atıklardan faydalandıklarını söyledi. Aracın gövdesinde televizyon, oyuncak ya da mutfak aletlerinde kullanılan sert plasiğin kullanıldığı belirtilirken koltuk minderleri hindistan cevizi ve at kıllarından oluşuyor.
Yaklaşık 18 ayda 22 öğrenciden oluşan bir grup tarafından tasarlanan araç için Van Etten, “Atıklarda potansiyel görüyoruz” şeklinde konuşurken Üretim ekibi üyesi Matthijs van Wijk, "Otomobil şirketlerinin atık malzemeleri kullanmaya başlayacağını umuyoruz" dedi.