Reeder Teknoloji halka arzı: Türkiye'nin teknoloji devi yatırımcılara kapılarını açıyor!
Reeder teknoloji firması, halka arzı için talep toplama süreci konusunda adım atıldı. Reeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlReeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, pandemi döneminde ciddi atılım kaydettiklerinin altını çizerken, devletin cep telefonları konusunda sunduğu gözetim değeri uygulamasıyla fırsat yakalayarak kapasitelerini arttırdıklarını da söyledi.
Cep telefonu üretimi ile vardiyalı çalışmayla yüzde 10 pazar payı elde ettiklerini ifade eden Saral sözlerine şöyle devam etti: "Bunun da bize Türkiye'de zaman zaman pazarda adette 3. sıraya kadar yükselttiği oldu, Apple ve Samsung'un hemen arkasından. Pandeminin ortadan kalkması, piyasanın normalleşmesi ile fırsatlarla geldiğimiz noktaları sağlamlaştırmak, o noktalarda kalabilmek için güçlü adımlar atmamız gerekiyordu. Bu adımlardan ilkini 2001 yılında attık. İlk Reeder dükkanımızı açtık. Reeder dükkanlar, konsept dükkanlar. Ürünlerimizin, müşterilerimizin tecrübe edebileceği şekilde sade bir alanda teşhir edildiği ve tüketicinin kullanıma sunulduğu dükkanlar."
Türkiye'de teknoloji üreten nadir firmalardan biri; Reeder
Reeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, Reeder'ın Türkiye'de teknoloji üreten nadir firmalardan biri olduğunun altını çizerken konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Türkiye'de bir konuda bu kadar güçlü çıkış yapabilen firma olması önemli bir şey ama orada kalabilmek için atmamız gereken adımlardan bir tanesi de halka arzı. Halka arz bizim için en çok şunun için değerliydi. Bizim firmamız zaten karlı bir firma, zaten nakit olarak likit bir firma."
Saral, Reeder'ın halka arz olduğunda 5-6 milyon kişinin bu firmanın ortağı olacağını ifade ederken, firma olarak halka arz olmayı çok değerli bulduklarını söyledi.
Ürünü ulaşılabilir kılmak için halka arza ihtiyaç duyuluyor
Reeder'ın halka arz konusunda talep toplamanın 15 Eylül’e kadar süreceğini söyleyen Saral, konuşmasında; yüzde 22,63'ünün halka arz edileceğini ve yaklaşık 2 milyar lira değerinde hisse dağıtılacağı bilgisine de yer verdi.
Saral son olarak konuşmasında şunlara da değindi: "Pazar payımızı ilk etapta Türkiye'de 1 sıraya çıkaracak şekilde halka arzdan gelecek gelirlerle ciddi yatırım yapmak istiyoruz. Daha sonra zaten Türkiye'de bu kadar güçlü bir marka, bu kadar güçlü bir ürün gamına ulaştığında bunun karşılığında globalden yani dış pazarlardan talepler geliyor."