Maliye Denetim Kapsamını Genişletti; Bu Sektörlerde Sıkı Denetime Girdi!

Maliye’nin denetilmelere hız kesmeden devam ediyor. Kayıt dışılıkla mücadele adına önemli çalışmalara devam eden Maliye çok kazanan ancak az vergi veren" mükelleflere yönelik incelemelerinde kapsamı genişletti. Ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "çok kazanan ancak az vergi veren" mükelleflere yönelik incelemeler doğrultusunda Lüks Yat ve Tekne satışlarını takibe alarak, bu denetimler dahilinde 2021-2023 yıllarındaki satışlardan 1,4 milyar liralık vergi kaybı saptandığını açıkladı.

Kayıt Dışı Lüks Yat Satanlar Radara Girdi!

Kayıt dışı ile mücadelede büyük adımlar atmaya devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı işbirliği çerçeverinde ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan elde edilen veriler doğrultusunda, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında turizm bölgesindeki lüks harcamaları da yakından takibe alarak inceleme başlatıldığını X sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Maliye Denetim Kapsamını Genişletti; Bu Sektörlerde Sıkı Denetime Girdi! resim: 0

GİB, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan elde edilen verilerle uluslararası bilgi değişimi kapsamında elde edilen bilgileri kendi verileriyle çapraz kontrole tabi tutarak, 2021-2023 yıllarındaki satışların büyük kısmında yüksek miktarda vergi kaybı tespit edildiğini ve bu kapsamda riskli mükelleflere odaklandığı bildirildi.

Başkanlık, lüks yat ve tekne satışlarını takibe alarak, 2021-2023 dönemindeki 1,4 milyar liralık kayıt dışı hasılatı ortaya çıkararak, 3 yılda 45 binin üzerinde özel tekne ve yat satışı yapıldığını belirtti. Söz konusu lüks taşıtların sigorta verileriyle kasko değerlerini de inceleyen Başkanlık, yaptığı çalışmalar kapsamında saha çalışmalarıyla satışların gerçek bedelle beyanlara yansıtılmadığını tespit edildiğini bildirerek, 15 bin gerçek kişi ve 1527 şirketin özel tekne ve yat satışlarında beyan edilen satış bedeli ile gerçek satış bedeli arasında büyük fark bulunduğunu bildirdi.

Bakan Şimşek Konuya İlişkin Değerlendirmede Bulundu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak şu bilgileri aktardı;

Çok Kazanan Ancak Az Vergi verenlerin kapısını çalmaya devam ediklerini dile getiren Bakan Şimşek,  “Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz sektör genişliyor. İncelemeler kapsamında satış bedellerini düşük gösterenlerden gerekli vergi ve cezalar talep edilecek, diyerek X üzerinden bir paylaşımda bulunan Şimşek "Kayıt dışılıkla mücadelede tüm verilerden faydalanarak denetimlerimizi yoğunlaştırıyoruz" ifadeleri kullanarak paylaşımda bulundu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800