Kırtasiye nasıl açılır?
Kırtasiye açmak için neler yapılması gerektiği sıkça araştırılan konulardandır. Kırtasiye nasıl açılır? Kırtasiye açmak için gerekli belgeler nelerdir? Siz de kırtasiye açmayı planlıyorsanız tüm sorularınızın cevabını bu yazıda bulacaksınız.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlKırtasiye dükkânları özellikle öğrencilerin ve ofis çalışanlarının ihtiyaç duydukları kırtasiye ürünlerini temin ettiği önemli işletmelerdir. Eğer siz de kırtasiye sektörüne adım atmayı düşünüyorsanız, öncelikle Türkiye'deki kırtasiye açma şartlarına göz atmanız gerekir. Bu içerikte sizlerle birlikte kırtasiye açmak için gerekli olan koşulları ve başarılı bir işletme yönetimi için ipuçlarını ele alacağız.
Kırtasiye açma şartları
Kırtasşye açma yolunda ilk adım olarak, işletmenizi resmi olarak kaydetmeniz gerekmektedir. İlgili belgelerle birlikte Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne başvurarak işletmenizi tescil ettirmelisiniz. İşletmenizi açtıktan sonra Vergi Dairesi'ne başvurarak vergi mükellefiyetinizi almanız gerekmektedir. Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmayı unutmamanın önemli olduğunu hatırlatalım... Belediyeden gerekli iş yeri izinlerini almanız gerekmektedir. İş yeri sağlık ve güvenlik standartlarına uygun olmalıdır. İş yeri kiralayacaksanız, sahip olduğunuz kira sözleşmesi de işletmenizi açmak için gereklidir. İşletmenizde çalıştırmayı düşündüğünüz personel için SGK işlemlerini yapmalı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na işçi bildiriminde bulunmalısınız. Kırtasiye açma şartlarından biri olmasa da üzerinde durulması gereken en önemli nokta sayılabilir: kırtasiye dükkânınızın bulunacağı lokasyonu çok iyi seçmelisiniz. Okulların, üniversitelerin veya ofis bölgelerinin yakınında olmak işletmenizin müşteri potansiyelini artırabilir.
Kırtasiye açmak için gerekli belgeler
- 2 adet vesikalık fotoğraf
- Adli Sicil Kaydı belgesi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İkametgâh belgesi
- Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olunduğuna dair belge
- İşletici Kimlik Bildirme Belgesi (Form-1 adıyla bulunmaktadır)
- Vergi levhasını bildirir belge
- Varsa tapu ve yapı kullanma izin belgesi
- Varsa kira sözleşmesi
- İşyeri krokisi
- İtfaiye uygunluk raporu
- (İş yerinde tuvalet varsa) ASAT İşyeri Açma Ruhsatı görüş belgesi şeklinde sıralanabilir.