Kimsenin denemediği çok basit bir şeyi denedi, o işte marka oldu.

Solucan denildiği zaman aklınıza ne geliyor? Solucan Adanalı bu adamı zengin etti.

1 5 MERMERCİYDİ MERAK ETTİ VE CESUR DAVRANDI
MERMERCİYDİ MERAK ETTİ VE CESUR DAVRANDI

Solucan gübresi üretimi diye bir iş çoğumuzun aklının ucundan bile geçmemiştir. Adana Kozan'da yaşayan Hasan Akçoban ise bunu solucan gübresi diye bir şey olduğunu duyduktan sonra işe merak salmış. İyi ki merak etmiş ve denemiş, şimdi marka oldu.

2 5

Hasan Akçoban, sebze ve meyvelerde üretimini artırdığını düşündüğü ve mermer atölyesinin bahçesindeki sebzelerinde kullandığı solucan gübresi üretimine ilk olarak merak ederek başladı. Solucan gübresi üretiminde başarı elde eden ve ürettiği gübrelerin çiftçilerden yoğun talep gördüğünü fark eden Akçoban, hobi olarak başladığı solucan gübresi üretimini seri hale getirdi.

3 5

Kozan’da uzun yıllar mermercilik sektörüyle uğraştığını belirten Akçoban, "Mermer atölyemin bahçesinde de taze sebze ve meyve yetiştirerek tamamen doğal ürünlerle besleniyorum. Solucan gübresini daha önce duymuştum ve ürünlerin yetişmesinde, kalite ve üretimin artmasında oldukça verimli olduğu söyleniyordu. Ben de solucan gübresi üretiminin nasıl olduğunu merak ettim. İlk olarak belirli bir miktar solucan gübresi ürettim ve bunu kendi sebze ve meyvelerimde denedim. Solucan gübresinin ürünlerimde verimi ve kaliteyi artırdığını gördüm. Daha sonra çiftçi arkadaşlarım da bu gübreden istediler. " 

4 5

"Daha sonra üretimi artırdım ve bugün kurmuş olduğumuz tesisimizle solucan gübresi üretiminde marka haline geldik. Çiftçilerimizden yoğun talep görüyoruz. Hatta işimiz o kadar hızlı ilerledi ki yurt dışına bile solucan gübresi gönderiyoruz" dedi.

5 5

Organik solucan gübresi hazırlarken 100 bin solucandan yaklaşık 20 ton gübre ürettiklerini belirten Akçoban, "Solucan gübresi üretimi hem zahmetli hem de masraflı bir iş ancak gübrenin ürünlerdeki üretime etkisini görünce bu zahmete değdiğini anlıyoruz. Organik solucan gübrelerimiz genellikle sebze, meyve ve seralarda yoğun bir şekilde kullanılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA / Milliyet.com.tr

Yorumlar
Kalan Karakter 800