Girişimci anneler zaman yönetimini nasıl yapmalı?
Ara sıra ihtiyaç duyduğunuz şeyi başarmak için gün içinde yeterli zamanınızın olmadığını hissetmişsinizdir. Tam da bu yüzden siz girişimci annelere zaman yönetimi konusunda ipuçları verdik. İşte girişimci annelerin yapması gerekenler...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlÇocuklarınız yaptığınız işe dahil olsun
Birçok girişimci, çocuklarını işine dahil ediyor. Siz de edebilirsiniz. Her şey, yürüttüğünüz işin türüne ve çocuklarınızın yaşına ve yeteneklerine bağlıdır.
Çocuklarınızın ne kadar yardımcı olabileceğine ve öğrenecekleri derslere inanamayacaksınız.
Kariyerinizde ve yaşamınızda farklı mevsimlere yer açın
İşinize daha fazla odaklanmanız ve hatta fazla mesai yapmanız gereken dönemler olabileceğini unutmayın. Diğer mevsimlerde, çocuklarınızın daha fazla ilgiye ihtiyacı olacak ve işinizi kolaylaştırmanız gerekebilir. Kolay olmayacak, ancak bir adım geri atıp şu anda en önemli olanı yeniden incelerseniz zamanınızı daha iyi yönetebilirsiniz. Her girişimcinin önceliklerini belirlemesi ve önemli olmayanı devretmesi gerekir.
Korkularınızla Yüzleşin!
Hepimiz korkuyoruz, değil mi? Olabilecek kötü şeyler hakkında endişelenmekten kaçınmak zor. Ama girişimci olarak, arkamıza yaslanıp hiçbir şey yapmamak bize göre değil. Dolu dolu yaşamamız gerekiyor.
Adım atmaktan korkmayın
Gelecekle ilgili korku duyarken, hiçbir şey yapmazsak, bir şeylerin değişmeyeceğini unutuyoruz.
Bir iş kurmayı veya işinizi büyütmeyi hayal ediyorsanız, muhtemelen biraz korkularınız vardır. Çok çalışacağınızdan ve bunun için gösterecek hiçbir şeyiniz olmayacağından endişelenmeniz doğal. Bu hedeflerinize doğru adım atmaktan korkmadığınızı gösterir. Deneyip başarısız olsanız bile, bir şeyler öğrenmiş olacaksınız.
"Ya düşersem?" diye korkuyorsunuz… Ama ya uçarsanız?
Ne yazık ki, çoğumuz korkularımız yüzünden hareket edemiyoruz. Ortalığı karıştırmak istemiyoruz. Ancak, başarısız olma riski olsa da büyük potansiyele de sahip olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Hayal ettiğinizden daha fazlası olabilirsiniz. Başarınıza giden yol muhtemelen engebeli olacak ya da olmayacak olsa da bilinmeyenin korkusunun, istediğinizi elde etmeye çalışmanızı engellemesine izin vermeyin.
Her zaman mükemmele odaklanmayın! Dengeyi yakalayın
Her ayrıntıyı mükemmelleştirmeye odaklandığımızda, bir konsept üzerinde çok fazla zaman harcayabiliriz. Kararsız hale geliriz. Bu da ilerlememizi ve başarımızı geciktirebilir. Çoğu zaman, girişimcilerin bir şeyi mükemmel yapmak yerine iyi yapmaya odaklanması gerekebilir.
Örneğin, ailenizle kaliteli zamanı geçirmediğiniz için endişeleniyorsunuz. Ama belki yine de haftada üç gece aile yemeği yiyebilirsiniz ve bu hiç olmamasından iyidir. İşinizde, mükemmel olduğunu hissetmeden önce ilk ürününüzü piyasaya sürmeniz gerekebilir. Bu size bir sonraki ürün veya hizmetinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz değerli dersler verebilir.
Hayallerinizi, fikirlerinizi ve hedeflerinizi koruyun
Hedeflerinizi ve hayallerinizi kimlerle paylaştığınız konusunda dikkatli olun, böylece başarılı olmak için yapmanız gerekenlere odaklanabilirsiniz.
Aile hayatınızda olduğu kadar işte de bir amacınız var, bu yüzden hayatınızın her alanında harika şeyler yapma potansiyeline sahip olduğunuzu unutmayın.
Girişimciler, başarısızlıkları ortaya çıktıklarında kabul ederek ve sağlıklı yollardan tepki vererek başarılı olabilirler. Başarısızlığı kimse sevmez… Ancak, başarılı anlarınızdan ziyade başarısız zamanlarınızdan çok daha fazlasını öğrenirsiniz. Başarısızlık size gelecekte ne yapmamanız gerektiğini öğretebilir.
Başarısızlığı da kabul etmeli, yeni deneyimler öğrenmek için ona da hayatımızda yer açmalıyız.
Finansal okuryazarlık nedir? Faydaları nelerdir? Gelirlerinizi giderlerinizi, tasarrufu hatta yatırımla alakalı geniş bilgi birikime sahip olmayı ve bunları etkili bir şekilde kullanmayı belirten kavram: Finansal okuryazarlık. Peki, tam olarak nedir bu finansal okuryazarlık, nasıl öğrenilir, faydaları nelerdir?