Fenerbahçe yatırımcısı borsada da galibiyeti kutluyor

Trendyol Süper Lig'de dün elde ettiği galibiyetle taraftarlarını sevindiren Fenerbahçe, borsada da yatırımcılarını mutlu etti. Fenerbahçe'nin hisseleri, bu galibiyetin ardından yaklaşık yüzde 5 değer kazanarak yükseldi.

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında yaşanan sonuçlar, borsada hisse fiyatlarını da etkiledi. Galatasaray'ın 6 puan gerisinde olan Fenerbahçe, lig lideri Galatasaray'ı mağlup ederek puan farkını 3'e indirdi ve bu galibiyetin ardından hisselerinde önemli bir artış yaşandı. Cuma günü 105 liradan kapanış yapan Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisse fiyatı, haftanın açılışında yaklaşık yüzde 8 yükseldi ve şu sıralar yüzde 5'lik artışla 110 lirada dengelendi.

Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenen sarı-lacivertli ekip, bu galibiyetle Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesini engelledi. Galatasaray Spor AŞ hisse fiyatı ise mağlubiyetin ardından yüzde 2,5 değer kaybederek 8,84 liraya düştü.

Borsa İstanbul'da işlem gören diğer spor hisselerine bakıldığında, Beşiktaş yüzde 9,9 değer kazanarak 33,02 liradan işlem gördü. Trabzonspor hisseleri ise yüzde 1 artışla 2,06 liradan alıcı buldu.

Analistler, sportif başarının finansal açıdan önemine dikkat çekerek, ligin üst sıralarında yer alan takımların Avrupa kupalarında mücadele ederek önemli gelir elde etme şansı bulunduğunu belirtti.

Etiketler Fenerbahçe Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800