FED’den18 Eylül Faiz İndirimi Kararı Geldi! FED, 50 Baz Puanlık Faiz İndirimine Gitti!

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) faiz kararı açıklandı. Borsa, Altın, Dolar, Kripto gibi piyasaların merakla beklediği 18 Eylül Fed faiz kararı sonunda belli oldu. FED uzun bir aradan sonra, 50 baz puanlık faiz indirimine gitti. Ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Dünya çapında gündem olan konu için herkes, "Fed faiz indirecek mi yoksa sabit mi tutacak?" sorusuna yanıt ararken, Küresel piyasalar yakından etkileyecek olan, FED faiz kararı açıklandı. FED, 2020 yılından bu yana bir ilke imza attığı kararını açıkladı.

FED Faiz Kararı Eylül 2024 Belli Oldu!

Piyasaların merakla beklediği 18 Eylül Fed faiz kararı merakla beklenirken, 2 gündür gerçekleşen toplantıdan çıkan karar belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) üyeleri ekonomik olarak öngörülebilirliğin arttığını ve faiz indirimlerine başlanması gerektiği noktasında karar alarak, 2020 yılından bu yana bir ilke imza atarak 50 baz puanlık faiz indirimine gitti.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) en son Mart 2020'de faiz indirmiş, arından başlayan süreçle faizleri son 23 yılın en yüksek seviyesine kadar çıkarmıştı.

Beklenti 25 Baz Puandı!

Piyasaların beklentisi politika faizinin 25 baz puan indirilmesi yönünde olurken, ABD Merkez Bankası 2020 yılından bu yana bir ilke imza atarak 50 baz puanlık faiz indirimine giderek, politika faizinin yüzde 5.50'den yüzde 5'e çekti.

Karar metniyle birlikte piyasanın yakından izlediği noktasal grafiğe yansıyan Fed yetkililerinin patikaya ilişkin öngörüleri de belli olurken, Fed yetkilileri 2024'te kalan iki toplantıda toplamda 50 baz puanlık indirim öngördüğü açıklandı.

Söz konusu karara dair ihtimaller bile piyasalarda önemli etkiler yaratırken, açıklanan bu karar sonrasında küresel piyasalarda neler yaşanacağı kararın yine piyasalar üzerinde etkisi merak konusu olurken, haber kanalımız bu durumu yakından takip ederek, siz değerli okurlarımız için paylaşacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800