FED Verileri Açıklandı; FED’in Enflasyon Göstergesi Beklentilerin Altında Kaldı!

ABD Merkez Bankası FED’in enflasyon göstergesi olarak yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) ağustosta verileri yayınlandı. Yayınlanan verilere göre, PCE aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 2,7 artarken, enflasyon göstergesi beklentilerin altında kaldı.

Güncelleme:

FED verileri açıklandı. Yayınlanan verilere göre, Kişisel gelirler ağustosta yüzde 0,2 artarken, beklenti yüzde 0,4 olması şeklindeydi. Kişisel harcamalar ise aynı dönemde yüzde 0,2 olurken, beklenti yüzde 0,3’tü. Yayınlan veriler ise FED’in kasım ayında 50 baz puan faiz indirimi beklentileri güçlendirdi. Ayrıntılar işte sizlerle…

Enflasyon Göstergesi Beklentinin Altında Geldi

FED’in enflasyon göstergesi olarak yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) ağustosta verileri yayınlandı. Yayınlanan verilere göre oranlar şu şekilde;

ABD'de kişisel tüketim harcamaları, ağustosta aylık yüzde 0,2 ile beklentilerin altında artış gözlemlenirken, ABD Ticaret Bakanlığı, ağustos ayına ilişkin kişisel gelir verileri ise ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 arttı. Piyasa beklentisi ülkede kişisel gelirlerin bu dönemde yüzde 0,4 artacağı yönünde olurken, ülkenin kişisel gelirlerindeki artış temmuzda yüzde 0,3 olarak kayıtlara geçmişti. Kişisel tüketim harcamaları ağustosta 7 ayın en düşük artışını görerek, aylık bazda yüzde 0,2 oldu.

Piyasa beklentisi ise bu dönemde yüzde 0,3 yükseleceği yönündeydi. Kişisel tüketim harcamaları ise temmuzda yüzde 0,5 artmıştı.

Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi Ağustos’ta Aylık Yüzde 0,1 Arttı

ABD Merkez Bankası FED’in Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de ağustosta aylık yüzde 0,1 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artış gösterirken, yıllık bazda Şubat 2021'den bu yana en düşük artışını kaydeden endeks bu dönemde işse aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,3 artması bekleniyordu. Endeks, temmuzda aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,5 yükseldi.

FED’in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise ağustosta aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 2,7 arttı.

Yayınlanan verilere göre piyasalarda FED’in kasım ayında 50 baz puan faiz indirimi beklentileri güçlendirmiş oldu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800