FED Faizi Kararı Öncesinde Küresel Piyasalarda Karışık Seyir İzlenirken, ONS Altın Rekor Kırdı...

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarınki (18 Eylül) para politikası kararları öncesinde karışık bir seyir izlenirken, Altın Ons rekor kırdı. Bazı endeksler yükselirken bazı endeksler düştü. işte sizlerle FED faiz kararı tahminleri ve piyasalarla ilişkin bilgiler...

Güncelleme:

FED’in gelecek dönem atacağı adımların büyüklüğüne ilişkin belirsizlikler devam ederken, bu durum piyasaların yön bulmasını zorlaştırmaya devam ediyor. Ülkede enflasyonun istenilen seviyeye ineceğine yönelik güven son açıklanan verilerden alınan sinyallerle güçlenirken, bazı endişelerle birlikte küresel piyasa karışık bir seyir izlemeye başladı.

FED Faiz Kararı Ne Yönde Olacak?

Dünya çapında gündem olan konulardan birisi olan FED faiz kararı için heycanlı bekleyiş devam ederken, analistlerden FED’in faiz kararıyla ilgili tahminler geldi. Analistlerden gelen tahminlere göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda söz konusu gelişmelerle 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisinin güç kazanmaya devam ettiği dikkatleri çekerken, Fed'in yarın (18 Eylül) yüzde 70 ihtimalle 50 baz puanlık faiz indirimine gideceği yönünde tahminler geldi.

Yarınki para politikası kararlarının yanı sıra, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasından alınacak sinyallerin de takip edileceğini belirten analistler, söz konusu değerlendirmelerin ülkedeki ekonomik gidişat ve gelecekte atılacak adımlara yönelik bilgi vereceğini aktardılar.

Küresel Piyasalarda Karışık Seyir İzleniyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarınki (18 Eylül) para politikası kararları öncesinde karışık bir seyir izlenirken, Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 1,2 yükselirken, yeni işlem gününde yüzde 0,1 değer kazanarak 72,6 dolar seviyede kaldı

Altının ons fiyatı geçtiğimiz gün 2.589,70 dolar seviyesini görerek rekor kırmasının ardından 2.582 dolardan kapandı. Ons altın bugün önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 2.575 dolardan işlem görüyor.

Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,55 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,13 yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,52 düştü.

ABD'de endeks vadeli kontratlar yeni güne negatif bir seyirle başlarken, Avrupa borsalarında dün karışık bir seyir hâkim olarak, bölge genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler varlığını sürdürürdü.

Yorumlar
Kalan Karakter 800