Borsa yeni haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,59 yükselişle 8.716,57 puandan başladı.

Güncelleme:

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre %0,59 artışla 8.716,57 puana yükselerek 50,89 puan değer kazandı. Bankacılık endeksi %1,96 ve holding endeksi %0,56 oranında artış kaydetti. Bankacılık sektörü, en fazla kazanan olarak öne çıkarken, spor endeksi %0,26'lık düşüşle en çok kaybeden oldu.

Cuma günü Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi sekizinci işlem gününde de alıcılı bir seyir izleyerek %0,23'lük bir değer kazancıyla 8.665,68 puandan günü tamamladı. Bu, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştiren endeks için önemli bir başarıydı. Endeks, gün içinde en yüksek seviye olan 8.762,89 puana kadar yükseldi.

Analistlere göre, küresel pay piyasalarında ABD ekonomisindeki resesyon endişelerinin azalmasına rağmen, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin başlama tarihine dair belirsizlikler nedeniyle karmaşık bir seyir izlendiği belirtildi.

Cuma akşamı, Hafize Gaye Erkan'ın kişisel nedenlerle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığından istifa etmesinin ardından, yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve ekibine tam güven ve desteklerini bildirdi. Karahan, enflasyonun hedeflere uygun seviyelere gerileyene kadar parasal sıkılığı koruma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, enflasyon beklentilerini yakından takip edeceklerini belirtti.

Dün TCMB'nin açıklamasına göre, TL zorunlu karşılıklara faiz uygulanacak, parasal aktarım mekanizması güçlendirilecek ve Türk lirası mevduat payı artırılacak. Ayrıca, Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ın süresi uzatıldı.

Analistlere göre, bugün yurt içinde enflasyon verileri, yurt dışında ise dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri izlenecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.800 ve 8.900 seviyeleri direnç, 8.600 ve 8.500 puan ise destek konumunda bulunuyor.

Etiketler BIST100
Yorumlar
Kalan Karakter 800