Borsa İstanbul'da gong ÇATES için çaldı

ÇATES gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, ÇATES Genel Müdürü Alp ve Konsorsiyum Lideri İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül'ün yanı sıra Borsa İstanbul yöneticileri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Güncelleme:

ÇATES gong töreni, Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşti ve bu özel anı, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, ÇATES Genel Müdürü Hamdi Alp, ve Konsorsiyum Lideri İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ile birlikte Borsa İstanbul yöneticileri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla kutlandı.

Ülkemizin ilk ve tek yerli taş kömürü santrali olan Çatalağzı Termik Santrali, gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da "CATES" koduyla işlem görmeye başladı. ÇATES, ürettiği kesintisiz elektrik ile Türkiye’nin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlıyor. Gong töreni sonrasında gerçekleşen halka arz, büyük ilgi gördü.

ÇATES halka arz büyüklüğü ne kadar?

Yurt içi bireysel yatırımcılardan tahsisat tutarının yaklaşık 2 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılardan tahsisat tutarının yaklaşık 10,5 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcılardan tahsisat tutarının 2,3 katı ve Grup çalışanlarından tahsisat tutarının yaklaşık 1 katı olmak üzere toplamda 3,7 kat fazla talep geldi. 33 milyon 50 bin 000 TL nominal değerli payların satışı sonucunda, halka arz büyüklüğü 1 milyar 888 milyon 807 bin 500 TL olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, Çatalağzı Termik Santrali'nin modern imkânlarla işletilmesinin, ÇATES Elektrik'in ülkenin sanayisine önemli bir enerji sağlama rolü üstlendiğini vurguladı. Ergun, ÇATES'in borsada işlem görmesi kararının, şirketin öz kaynağını güçlendirmesinin yanı sıra finansman maliyetlerini azaltma ve kurumsal yapısını güçlendirme hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bu yıl gerçekleştirilen 7.halka arz

Ergun, halka arz sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "ÇATES Elektriğe Borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi. ÇATES Genel Müdürü Hamdi Alp ise gong töreniyle şirketin tarihinde yeni bir sayfa açtıklarını ifade ederek, halka arzın şirketin gücünü ve potansiyelini paylaşma anlamına geldiğini söyledi.

Alp, "ÇATES olarak, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak için kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye ekledi. İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ise ÇATES'in halka arzının, bu yıl gerçekleştirdikleri 7'inci halka arz olduğunu belirterek, başarılı bir talep toplama sürecinden geçtiklerini ifade etti. Akgül, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu başarılı halka arz sürecinde bizimle işbirliği yapan ÇATES Ailesi’ne, yoğun ilgi gösteren yatırımcılarımıza, değerli kurumlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.
 
 
 
 

Etiketler halka arz Çates
Yorumlar
Kalan Karakter 800