Borsa güne düşüşle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,79 puan kaybederek yüzde 0,53 oranında değer kaybıyla 7.854,17 puana geriledi.

Güncelleme:

Bankacılık endeksi yüzde 0,99 azalırken, holding endeksi yüzde 0,64 düşüş gösterdi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan spor oldu, yüzde 0,68 ile, en çok gerileyen ise bankacılık sektörü oldu.

Dün, Borsa İstanbul'da genel olarak alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,28 değer kazancıyla 7.895,96 puanda tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde olması ve Orta Doğu'daki artan jeopolitik risklerle karışık bir seyir izlendiğini belirtiyorlar. Ayrıca, bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirme raporunu açıklamasının, yoğun veri gündeminin yanı sıra, yatırımcıların odak noktasında olduğunu ifade ediyorlar.

Bu arada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, dün ABD'deki JPMorgan Chase genel merkezinde düzenlenen "Yatırımcı Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, dezenflasyona ulaşma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız." dedi. Toplantıya dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilcinin katıldığı belirtildi.

Analistler, bugün yurt içinde ödemeler dengesi ve perakende satış endeksine, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, sanayi üretimi ve dış ticaret açığı ile ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine odaklanılacağını belirtiyorlar. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.820 ve 7.750 puanın destek, 7.910 ve 8.060 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığını kaydediyorlar.

Ayrıca, AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında cari işlemler hesabının 1 milyar 369 milyon dolar açık vermesini bekliyorlar.

Etiketler BIST100
Yorumlar
Kalan Karakter 800