BDDK'dan Enflasyon Muhasebesi Açıklaması
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı. 2025 yılında bankalar, faktoring, finansman ve varlık yönetim şirketlerine enflasyon muhasebesi uygulamasının ertelendiğini duyurdu.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından "Enflasyon Muhasebesi Uygulamasına İlişkin" yapılan yazılı açıklamada "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 2025 yılında enflasyon muhasebesi uygulamamasına karar verilmiştir." Açıklamasında bulundu.
Enflasyon Muhasebesi Nedir?
Enflasyon muhasebesi, yüksek enflasyon dönemlerinde şirketlerin finansal tablolarının enflasyonun etkilerinden arındırılması ve daha gerçekçi bir görünüm kazanması için uygulanan bir yöntemdir. Bu sayede şirketlerin karlılıkları, varlık ve borç değerleri enflasyonun etkisiyle çarpıtılmadan daha doğru bir şekilde yansıtılır.
Enflasyon Muhasebesi Neden Gereklidir?
Mali tabloların gerçek ekonomik durumu yansıtması enflasyon muhasebesi ile mümkündür. Yüksek enflasyon ortamında ise sağlıklı finansal tablolar oluşturmak, bu tabloları yüksek enflasyonun olumsuz etkisinden ayrıştırmak şirketlerin doğru finansal kararlar alabilmelerine yardımcı olmaktadır. Bu durum ise enflasyon muhasebesi ile mümkündür.