Başkan Karahan'dan Gelen Açıklama Faiz İndirimi Bekleyenleri Şaşırttı! Tahminler İse Revize Edildi!

Geçtiğimiz gün açıklanan eylül ayı enflasyon verilerinden sonra Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ‘sıkı para politikasına devam’ açıklaması geldi. Faiz indirimi bekleyenler bu karara şaşırırken Dev bankalar TCMB’nin faiz kararı ile ilgili tahminlerini yeniledi.

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aylık enflasyonu yüzde 2,97 yıllık enflasyon ise yüzde 49,38 oranında gerçekleştiğini açıkladı. Bu veriler sonrasında birçok konuda görüşler tek tek gelirken, aylık enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi ile birlikte Merkez Bankası'nın kasım ayında faiz indirimine gidebileceği tahmini tamamen değişti. Ayrıntılar işte sizlerle…

TCMB Başkanı’ndan Sıkı Para Politikasına Devam Açıklaması Geldi!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın Meclis'te bütçe komisyonu toplantısında yaptığı sunumda 'sıkı para politikasına devam' mesajı ile bankaların tahminlerini revize etmesine neden olurken, ABD'nin dev bankası JP Morgan, Merkez Bankası'nın ocak ayında faiz indirimine gidebileceğini, İsviçreli UBS ise kasım ayını bir kez daha işaret etti.

Morgan Stanley ise kasım ayında faiz indiriminin düşük bir ihtimal olduğunu aktarırken, İspanyol banka BBVA, faiz indirimi için aralık ayını gösterirken Barclays, ekimde TÜFE’nin %2 ve üzerinde gelmesi durumunda aralık ya da ocak ayını işaret etti.

Bankalar Yıl Sonu Dolar Tahminlerini Açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aylık enflasyonu yüzde 2,97 yıllık enflasyon ise yüzde 49,38 oranında gerçekleştiğini açıkladı. Enflasyon oranları yılın son dönemecinde kritik önemini korurken, Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı, dövizde yaşanabilecek hareketlilik, 2025 yılı ocak ayında maaşlara gelecek zam oranları bu veriye bağlı olmasından dolayı ayrı ayrı önem arz ederken, bankalardan yıl sonu dolar tahminleri geldi.

Yüksek TL getirisinin bundan sonraki süreçte de döviz kurlarını baskılaması ve ‘değerli TL’ görünümünün devam edebileceği yönünde değerlendirmede bulunan dev bankalardan dolar tahminleri ise şu şekilde geldi;

Commerzbank: 35,00 TL

Fitch Ratings: 36,00 TL

Deutsche Bnak: 36,00 TL

BNP Paribas: 36,00 TL

Bank Of America: 38,00 TL

Morgan Stanley: 36,00 TL

HSBC: 36,00 TL

Yorumlar
Kalan Karakter 800