Teknoloji

Yılın uygulamaları belli oldu! Google ve Apple’dan şok seçimler!

Dünyanın en büyük iki teknoloji devleri arasında gösterilen Google ve Apple yılın uygulamalarını seçtiler.

Dünyanın en büyük iki teknoloji devleri arasında gösterilen Google ve Apple yılın uygulamalarını seçtiler. Verdikleri kararda ise seçimlerden çok seçilmeyenler ön plana çıktı. Özellikle 2 firmanın da Chatgpt’yi görmemesi büyük bir şok yaşanmasına neden oldu.

Apple ve Google firmaları yılın en iyi uygulamaları ile birlikte en iyi oyunlarını açıkladılar. Buna göre yılın en iyi uygulaması olarak Apple AllTrails uygulamasını seçerken Google ise Imprint: Learn Visually uygulamasını seçti.

Google ve Apple Chatgpt’yi görmezden geldi!

Apple ve Google firmaları yılın oyununu seçerken ortak hareket ettikleri görüldü. Buna göre yılın oyunu Star Rail olarak gösterildi. Bunun yanı sıra Chatgpt gibi 2023 yılına damga vuran bir uygulamanın seçilmemesi de herkesi şoke etti. Özellikle son zamanlarda hep yeni çıkan ve teknolojiyi benimseyen uygulamaları seçen Apple bu sefer bu geleneği bozarak Chatgpt’ye yer vermedi.

Yapay zeka uygulamalarının hiçbirisine önem vermeyen ve görmezden gelen ikilinin bu durumu herkeste şaşkınlık yarattı. Özellikle Chatgpt gibi yıla damga vuran bir uygulamanın seçilecek olmasını çoğu kesim bekliyordu. Ancak beklenenin aksi gerçekleşti.