Teknoloji

Samsung üretken yapay zekası Gauss'u tanıttı

Samsung, Samsung AI Forum 2023 etkinliğinde kendi üretken yapay zeka modeli olan Samsung Gauss'u duyurdu. İşte detaylar...

Güney Koreli dev şirket Samsung, Samsung AI Forum 2023 etkinliğinde kendi üretken yapay zekâsı olan Samsung Gauss'u tanıttı. Yapay zekâ aracının adı, matematiksel istatistiğin temellerini atan ünlü Alman bilim insanı Carl Friedrich Gauss'tan geliyor. Gauss, normal dağılım, türev, integral gibi birçok temel teoremi formüle etmiş ve bu nedenle yapay zekâ araçlarının temelini oluşturan yöntemlerin temelini attı.

Şu an için Samsung Gauss, sadece Samsung çalışanları tarafından kullanılıyor, ancak ilerleyen dönemde daha geniş bir kullanıcı kitlesi için erişilebilir hale getirilmesi planlanıyor.

Dil, kod ve görüntü modelleri

Samsung Gauss, belirli bir alana özgü olmayan genel bir yapı sunuyor. İçerisinde Samsung Gauss Dil Modeli, Samsung Gauss Kod ve Samsung Gauss Görüntü gibi farklı üretkenlik modelleri bulunuyor. Dil modeli soruları yanıtlamak için kullanılırken, Kod modeli kodlama işlemlerine yardımcı olacak ve Görüntü özelliği metinden görseller oluşturmak ve düzenlemek için kullanılabilecek.

Yeni yapay zekâ ürünlerinin, Güney Koreli şirketin Galaxy S24 serisi gibi amiral gemisi ürünlerinin bir parçası olarak geniş kitlelere sunulması planlanıyor. Bu ürünlerde yapay zekâ uygulamaları entegre olarak yer alacak ve bu şekilde veri gizliliği korunmaya çalışılacak.