Teknoloji

Samsung Galaxy A55 tasarımı ortaya çıktı! İşte özellikleri...

Samsung A serisinin 2024 modeli Galaxy A55'in görselleri sızdırıldı. Peki Galaxy A55'in özellikleri neler? İşte detaylar...

Samsung, 17 Ocak 2024'te San Jose, Kaliforniya'da düzenlenecek özel bir etkinlikte tanıtılacak olan yeni Galaxy S24 ailesine odaklanırken, şirketin orta segment lideri Galaxy A serisinden olan Galaxy A55'in resmi render görselleri sızdırıldı.

Galaxy A55'e ait resmi render görüntüleri gün yüzüne çıktı ve dikkat çeken detaylardan biri metal çerçeveler oldu. Samsung'un önceki amiral gemilerinde kullanılan metal çerçeveler, Galaxy A55 modelinde de karşımıza çıkıyor. Fırçalanmış metal çerçeveler sayesinde telefon, şık bir tasarıma sahip olmanın yanı sıra üst düzey cihazlardaki gibi kaliteli bir tutuş hissiyatı sunacak.

Telefonun tasarımı incelendiğinde, Galaxy A55'in güç ve ses tuşlarının geçtiğimiz günlerde tanıtılan Galaxy A25 ve Galaxy A15 gibi çıkıntılı bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Ayrıca cihaz, Müthiş Buz Mavisi, Müthiş Lilac ve Müthiş Donanma renk seçenekleri ile sunulacak. Arka tarafı, geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy A54'e benzer şekilde düzenlenmiş üçlü kamera tasarımıyla dikkat çekiyor.

Teknik özelliklere göz attığımızda, Galaxy A55'in 8 GB RAM, sekiz çekirdekli Exynos 1480 işlemci (dördü 2,75 GHz, dördü 2,0 GHz) ve AMD'nin RDNA2 grafik çekirdeğine sahip bir grafik işlemcisinden güç alması bekleniyor. Söylentilere göre, cihaz 120Hz ekran yenileme hızına sahip 6,5 inç FHD+ OLED ekran, 50 MP ana kamera ve 25W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olacak.