Teknoloji

Google Play Store'un tasarımı yenilendi! Kullanıcıların tepkisi büyük...

Google Play Store, yıllar sonra tasarımını baştan aşağı yenileme kararı aldı. Ancak, bu değişikliklere gelen ilk tepkiler pek olumlu değil. İşte Google Play Store'un yeni tasarımı ve detayları...

Google Play Store, yenilenen tasarımını test etmeye başladı. Ancak, "Değişiklik her zaman iyidir" algısını zorlayan bu güncelleme, beraberinde bazı sorunları da getirdi. Yeni sürüme geçen bazı kullanıcılar, garip bir durumdan bahsetti: Artık uygulama marketinde arama yapmak için bir arama çubuğu bulunmuyor.

Arama çubuğu yok

Google Play Store yetkililerinden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de, kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar bu durumu gizemli kılıyor. "Arama Çubuğu"nun bilinçli bir şekilde kaldırılıp kaldırılmadığı veya bu durumun bir kodlama veya tema hatası olup olmadığı belirsiz. Kullanıcı yorumlarına göre, uygulama marketi içinde aradıkları uygulamayı bulmanın tek yolu, önerilen uygulamaya tıklamak ve ardından çıkan arama çubuğunu kullanarak istedikleri uygulamayı bulmak. Bu durum, kullanıcılar arasında karışık duygulara neden oluyor ve Google Play Store'un gelecekteki güncellemeleri merakla bekleniyor. (Shiftdelete)