Bisiklet kullanmanın faydalarını biliyor musunuz?
Paramızı değerlendirip yatırım yapmak kadar sağlığımıza da yatırım yapmamız şart. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak zinde ve sağlıklı olmak içinse fiziksel olarak aktif olmak gerekiyor. Bisiklet kullanmak eğlenceli ve ideal egzersizlerden biri.
Düzenli fiziksel aktivite sizi obezite, kalp hastalığı, kanser,
depresyon, diyabet gibi ciddi hastalıklardan korumaya yardımcı
olur. Düzenli olarak bisiklet sürmek, sağlık sorunları riskinizi
azaltmanın en iyi yollarından biri. Bisiklete binme,
çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubunun severek
kullanabileceği sağlıklı, eğlenceli, uygun fiyatlı ve çevre dostu
bir egzersiz yöntemi.
Bisiklet Kullanmanın Faydaları:
Kasları Çalıştırır: Bisiklette pedal çevirme esnasında vücudunuz tüm büyük kas gruplarını kullanır. Kas gücünüz artar, eklem ağrılarınız azalır, depresyondan uzak tutar.
Kolay: Bazı sporlardan farklı olarak, bisiklete binmek yüksek düzeyde fiziksel beceri gerektirmez. Çoğu kişi bisiklete binmeyi bilir ve öğrendikten sonra unutmazsınız.
Güç Verir: Bisiklete binmek dayanıklılık, güç ve aerobik kondisyonunu artırır.
Eğlenceli: Zinde olmak için etkili bir yol. Dilerseniz arkadaşlarınızla bir grup etkinliği veya bireysel olarak da zevkle yapabilirsiniz.
Yaşamla İç İçe: İster işe gidip gelirken isterseniz iş sonrası, haftasonu bisiklet kullanabilirsiniz. Bu alışkanlığı yaşamınıza entegre etme konusunda seçim sizin.
Yoğunluk: Hafta kaç gün, ne kadar süreyle kullanacaksınız, nasıl bir güzergah izleyeceksiniz? Bisiklete binerken tempo tamamen size bağlı.
Zaman Tasarrufu: Bir ulaşım aracı olarak bisiklet, motorlu taşıt kullanma, metro, metrobüs veya otobüslere göre hem sağlıklı hem de zaman tasarrufu konusunda avantaj sağlar.
Düşük Etki: Diğer egzersizlere göre daha az zorlanma ve yaralanmaya neden olur.
Hangi hastalık, hangi ruhsal nedenden kaynaklanıyor?‘Herkesin yükünü taşıyan gereksiz fedakar bir anne kambur olur, kıtlık korkusu olan bir adam yediklerini depolar obez olur..’ Tuğçe Işınsu, hastalıkların çoğunun dış etkilerden değil içimizden geldiğini söylüyor.