Otomobil

Porsche Taycan 2025 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı...

Porsche Taycan 2025 versiyonları tanıtıldı. Pek özellikleri neler ve fiyatı ne kadar?

Porsche, 2025 model Taycan serisinin tamamen elektrikli versiyonunu duyurdu. Yenilenen Taycan ailesi, performansı artırmak ve daha uzun mesafeler kat etmek amacıyla benimsenen yeni teknolojilere sahip üç farklı versiyondan oluşuyor. Ayrıca, tasarım konusunda da çeşitli değişikliklere gidildi.

2025 model Taycan, üç farklı versiyonu içermektedir. Standart spor sedan Taycan, off-road paketiyle sunulan Cross Turismo ve daha güçlü motora sahip Sport Turismo versiyonları elden geçirildi. Arka tekerlekten çekişli ve dört tekerlekten çekişli seçeneklerle birlikte, dört farklı güç aktarma seçeneği sunuluyor. Porsche Taycan 2025 neler vaat ediyor?

Üst sınıf Turbo S modeli, güçlendirilmiş motorlar ve yazılım sayesinde daha fazla güç sağlayarak 0-100 km hızlanmasını 2,4 saniyede tamamlıyor. Bu, bir önceki modele göre 0,4 saniye daha hızlı bir performans anlamına geliyor.  Temel Taycan modeli ise 0,6 saniye daha hızlı olup 100 km hıza 4,8 saniyede ulaşıyor. 

Porsche Taycan fiyatı 

Elektrikli motor, 105 kWh'lik Performance Battery Plus ile güçlendirildi ve tek bir şarjla 677 km yol alabilme kapasitesine sahip. Ayrıca, 800 volt bataryası sayesinde daha hızlı şarj olabiliyor.  Porsche, Turbo S modelinin sadece 18 dakikada yüzde 80'e kadar dolabileceğini iddia ediliyor. 

2025 modellerinin motor gücü artırılmış durumda. Temel Taycan 430 beygir gücü üretirken, 4S 590 beygir gücünde, Turbo 872 beygir gücünde ve Turbo S ise 940 beygir gücüne sahip. Yeni arka motor, 10 kilogram tasarruf sağlayarak 80 kW'a kadar daha fazla güç sunuyor. 

Porsche ayrıca Taycan'ın termal yönetimini, batarya yönetimini ve süspansiyon seçeneklerini revize ettiğini belirtti. Yolcular için gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi de yenilendi. 

Şirket, yeni Taycan'ın ilkbahardan itibaren satışa sunulacağını ve 2025 modelinin fiyatının 99 bin dolardan başlayarak 211 bin dolara kadar çıkacağını açıklandı.