Otomobil

Peugeot'tan elektrikli araç hamlesi: Tüm modeller yenilendi

Peugeot, E-Partner, E-Expert ve E-Boxer modellerinin gamına tamamen elektrikli seçenekler ekleyerek tüm ürün yelpazesini elektrikli hale getiriyor. İşte Peugeot E-Partner özellikleri...

Peugeot, bu hamlesiyle elektrikli araç stratejisinin bir parçası olarak bu hafif ticari araçları öne çıkarıyor. Bu adım, Peugeot'un Avrupa'da en kapsamlı elektrikli araç yelpazesine sahip bir marka olma hedefine önemli bir katkı sağlıyor.

Peugeot, 2025 yılına kadar her modelin elektrikli versiyonunu sunmayı ve 2030 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olmayı amaçlıyor. Bu süreçte düşük emisyon bölgelerinin artması, günlük sürüş mesafelerinin 200 km'nin altında olması, düşük işletme maliyetleri ve sürüş konforu gibi faktörler, tamamen elektrikli ticari araçlara geçişi profesyoneller için kaçınılmaz hale getiriyor ve büyük avantajlar sunuyor.

Yeni Peugeot tamamen elektrikli hafif ticari araç serisi, performansı artırmadan daha verimli olabiliyor. Ayrıca, işlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Peugeot, Avrupa genelinde 8 yıl ve 200 bin km'ye kadar kapsamlı bakım ve servis sözleşmeleri sunuyor.

Peugeot E-Partner özellikleri

Peugeot E-Partner, güncellenmiş tasarımı, sıfır emisyonlu sürüş menzili ve sürüş keyfini artıran ısı pompası gibi özelliklerle profesyonellerin gereksinimlerini karşılamak için ideal bir seçenek sunuyor. Bu araç, 2025 yılına kadar Avrupa'daki tamamen elektrikli van segmentinin önemli bir oyuncusu olmayı hedefliyor. E-Partner, 330 km'ye kadar menzile sahip ve bataryanın aracın zeminine yerleştirilmesi iç mekanda daha fazla alan sunuyor. Taşıma kapasitesi 780 kg ve çekme kapasitesi ise 750 kg olarak belirlendi, bu da E-Partner'ı segmentinde referans bir nokta haline getiriyor.

Yeni E-Partner, yenilenmiş ön cephede yeni Peugeot logosunu taşıyan ön ızgara ve modernize edilmiş tampon tasarımı ile donatıldı. Ayrıca, aracın ön farları markanın ikonik 3 pençeli ışık imzasını taşıyor. Yeni Peugeot logosuna sahip jant göbekleri ve farklı renk seçenekleri ile de özelleştirilebiliyor.

Peugeot E-Partner'ın tamamen elektrikli motor seçeneği, 100 kW (136 HP) maksimum güç ve 270 Nm maksimum tork ile 50 kWh batarya kapasitesi sunuyor. Üç farklı sürüş modu olan "Eco", "Power" ve "Normal" ile maksimum menzil veya performans seçenekleri sunuyor. Yüksek performansa sahip olan bu araç, 130 km/s maksimum hız, 11.2 saniyede 0-100 km/s hızlanma gibi değerlerle dikkat çekiyor ve 330 km'ye kadar WLTP menzili sunabiliyor. Ayrıca, menzili optimize etmek için rejeneratif fren sistemi ve yolcu konforunu artıran ısı pompası gibi özellikler sunuyor.