Otomobil

Otomobil satışlarında rekor: 1 milyonun üzerine çıktı

Kasım ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39.8 büyüyerek 115 bin 40 adede ulaştı. Bu performansla birlikte, yıl sonuna bir ay kala satışlar toplamda 1 milyonun üzerine çıkarak etkileyici bir büyüme gösterdi.

Borçlanma faizlerindeki artışa rağmen, otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki talep kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39.8 artarak 115 bin 40 adede ulaştı. Kasım ayındaki bu performans, pazarın 10 aydır devam eden rekor serisinin ardından tarihin en yüksek ikinci seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan verilere göre, kasım ayında otomobil satışları yüzde 54.4 artışla 91 bin 424 adet olarak kaydedilirken, hafif ticari araç pazarı yüzde 2.3 artışla 23 bin 616 adet oldu.

Yüzde 61 büyüme

Ocak-kasım döneminde ise otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60.8 artarak 1.07 milyon adede yükseldi. Satışlar, yılın tamamlanmasına bir ay kala 1 milyonu aşarak yıllık satış rekorunu kırma potansiyelini ortaya koydu.

Yılın 11 aylık döneminde otomobil satışları yüzde 66.2 artışla 840 bin 925 adet olarak gerçekleşirken, hafif ticari araç pazarı yüzde 43.7 artışla 233 bin 57 adet oldu.