Otomobil

Otomobil İlanları ile İlgili Yeni Düzenlemelere Dikkat! Cezası 100 Bine Kadar Çıkıyor!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan Güvenli Ödeme Sistemi ve Elektronik İlan Doğrulama Sistemi gibi önemli düzenlemelerle birlikte, ilan verenlerin dikkat etmesi gereken birçok yeni kurala dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Cezalar Kapıda...

Güvenli Ödeme Sistemi ile tüketicinin parası araç satış işlemi gerçekleşene kadar bankada güvenli bir şekilde beklemesine karar verilen düzenleme sonrasında, konutlar için uygulanan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin de otomobil için de kullanılacağı duyurulmuştu. Bu konu hakkında Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER) düzenlediği Otomotiv Kongresi'nde açıklama yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “ya onlar bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına ceza alacaklar” dedi. Otomobil ilanları ile ilgili yeni düzenlemeler neler? Bu düzenlemeler kimleri ilgilendiriyor?

Yeni Düzenlemeler Neler Getiriyor?

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin düzenlediği Otomotiv Kongresi etkinliğine katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomotiv sektöründe yapılacak olan yeniliklerden bahsederek şu bilgileri aktardı;

Motorlu, kara taşıtlarının ticareti hakkında yapılan değişiklikle distribütörlere de bazı yükümlülükler getirdiklerini belirten Gürcan; yetkili satıcıyı 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlamaması, fatura tarihinden sonra, taşıt fiyatında artış yapmaması, taşıtı 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim etmesi, yetkili satıcının taşıt satışlarını ve aynı zamanda da kampanyalara katılımlarını mal yahut hizmet alımı gibi şartlara bağlamaması gibi kuralları devreye alındığını açıkladı.

Cezası 100 Bine Kadar Çıkıyor!

Otomobil ilanları ile ilgili bazı sosyal medya platformlarına yeni yönetmeliklerin geleceğini belirten Gürcan, şu anda tespit yaptıklarını dile getirerek, “Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacak" dedi.

Bu düzenlemeyle hem bireysel hem de kurumsal otomobil satıcıları, yeni düzenlemelere uymak zorunda kalacak.

Otomobil ilanlarına getirilen bu yeni düzenlemeler hem alıcı ve hem satıcı tarafından sektörde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu düzenlemeler sayesinde tüketiciler daha güvenli ve şeffaf bir şekilde araç satın alabilecek, sektör ise daha düzenli bir hale gelmesi bekleniyor.