Otomobil

Kia'dan elektrikli otomobil rekoru! 15 binden fazla araç satıldı

Kia'nın Ağustos ayı elektrikli otomobil satış verileri belli oldu. Verilere göre 15 binden fazla araç satılarak rekor kırıldı.

Elektrikli araç teknolojisinin hızla geliştiği günümüzde, Avrupa pazarında büyük bir rekabet yaşanıyor. Önde gelen otomobil üreticileri, elektrikli araç pazarına yönelik yeni modeller geliştirerek bu rekabete dahil oluyor. Bu markalardan biri de Kia.

Kia Motors, Ağustos ayında elde ettiği verilere göre elektrikli araç satışlarında rekor bir başarı elde etti. Ağustos ayında elektrikli motorlu araçlarının satışı 15 binden fazla oldu. Özellikle EV6 ve EV9 gibi iki yeni SUV modeli, geçen yıla kıyasla yüzde 100 büyüyerek toplamda 9578 adet satış gerçekleştirdi.

Kia elektrikli otomobil satışları nasıl?

EV6 modeli Ağustos ayında 6916 adet satılırken, EV9 ise 2662 adetle pazardaki payını artırdı. Ayrıca Güney Kore dışında, ilk kez 7479 EV6 modeli satılarak aylık satışlarda yeni bir rekor kırıldı. Niro EV, Niro Plus EV ve Soul EV gibi diğer modeller de dünya genelinde 7 binin üzerinde satış gerçekleştirdi.

Kia'nın elektrikli otomobil satışları, Ağustos ayında 15,900 adeti aşarak bir önceki yıla göre yüzde 82 büyüme kaydetti. Elektrikli araçlar, Kia'nın küresel toplam satışlarının yaklaşık yüzde 6,2'sini oluşturuyor. Şirketin tüm otomobil satışları da iyi gidiyor. Geçtiğimiz ay satışlar yüzde 5.2 oranında büyüyerek 255,481 adede ulaştı. Ayrıca 2023 boyunca yüzde 9'luk bir büyüme yaşayarak 2 milyon aracı aştı.

Otomobil dünyası, yıl içinde EV9 ve EV6 modellerinin aylık satışlarının 10 bin adede ulaşacağını öngörüyor. EV9 modeli henüz Türkiye'de satılmıyor olsa da, EV6'nın 3 milyon 130 bin TL'den başladığını belirtmek önemlidir.