Otomobil

Fiat 600 ile B Segmentine Dönüş: Yeniden Doğan Bir İkon Geliyor!

Fiat, 600 modelini yeniden hayata geçirerek B segmentine iddialı bir giriş yaptı. Hem elektrikli hem de hibrit motor seçenekleriyle sunulan yeni Fiat 600, hem geçmişin nostaljisini hem de geleceğin teknolojisini bir araya getiriyor. İşte Fiat 600’ün özellikleri ve fiyatı…

Fiat 600, geçmişin sevilen özelliklerini günümüz teknolojisiyle bir araya getirerek otomobil tutkunlarını cezbedecek özellikleriyle dönüyor. Fiat 600 kullanıcılarına hem şehir içinde hem de şehir dışında keyifli bir sürüş deneyimi sunarken uzun menziliyle de dikkat çekiyor.

Elektrikli ve Hibrit Seçeneklerle Yeniden Doğan Bir İkon

600e WLTP standardı ortalama çevrimine göre 400 km, şehir içi çevrimine göre ise 591 km’ye varan menzil sunarak dikkatleri çekerken; Tam elektrikli 600e ve 600 Hybrid motor seçenekleri ile çevre dostu sürüş deneyiminin kapılarını açan bu model, keyif veren bir sürüş deneyimi sunarak B-HB ve B-SUV dünyalarının kompakt ve aynı zamanda yerden yüksek sürüş dinamiklerini bir araya getirerek dikkatleri çekiyor.

Fiat 600'ün Öne Çıkan Özellikleri:

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, “Fiat’ın en çok tercih edilen aile otomobillerinden biri olan 600’ün ikonik tasarımından izler taşıyan Yeni 600 elektrikli ve hibrit motor seçeneklerinin Türkiye otomobil pazarında yoğun ilgi göreceğine inanıyorum” diyerek yeni modelle ilgili şu bilgileri aktardı;

Yeni Fiat 600e otomobilin iç ve dış tasarımı kullanıcılara farklı farklı avantajlar sunuyor. Yeni model 5 kapılı gövdesiyle yeni Fiat 600, 5 koltuğu ve 15 litrelik iç hacmiyle etkileyici bir iç mekân sunarken, 385 litrelik oldukça kullanışlı bagajıyla geniş bir taşıma alanı sunuyor.

İç tasarımındaki detaylar kullanıcılarının rahatlığını düşünülerek tasarlanması aracı ön plana çıkarırken, örtü, esnek bardak tutuculara sahip akıllı merkezi konsolda, koltuk ceplerinde ve ön depolama alanlarında saklayabilmelerine de olanak sağlayan iç tasarımıyla dikkatler çeken bu model, Eksiksiz bir konfor deneyimi için sürücü koltuğu, elektrikli koltuk ayarı ve sırt masajı işleviyle donatılıyor.

İç ve dış özelliklerinin dışında en dikkat çeken özelliği ise uzun menzili oldu. 600e 54 kWsa kapasiteli lityum-iyon bataryası ile WLTP ortalama çevrimde 400 km’ye ve WLTP şehir içi çevrimde 591 km’ye kadar menzil sunuyor.

Tüm özellikleriyle dikkatleri çeken Fiat 600’ün 600e La Prima 1.389.900 Bin TL’den; kasım ayından itibaren satışa sunulacağı söyleniyor.

600 Hybrid Urban modeli ise 1.489.900 bin TL’den başlayan fiyatlarla 23 Ekim 2024 tarihinden itibaren satışa sunulmaya başladı.