Otomobil

2025’te elektrikli hava taksiler geliyor

Elektrikli uçan taksi konsepti, bilim kurgu filmlerinden gerçeğe dönüşüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaleti bu alanda atılım yaparak sektörde önemli bir konuma gelmeye hazırlanıyor.

Dayton Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilecek olan tesis, dikey kalkış ve iniş kabiliyetlerine sahip tam elektrikli hava taksilerinin üretimini gerçekleştirecek. Uçan elektrikli taksiler bir pilot ve dört yolcu kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı. 160 kilometre menzil ve yaklaşık 350 km/saat hız kapasitesi ile dikkat çeken taksilerin üretimine 2025'te başlanacak.



Yapılan yatırımların 477,5 milyon doları aşması ve yıllık olarak 500 aracın üretilmesi planlanıyor.  Bu arada,Amerikan Federal Havacılık İdaresi'nin, elektrikli hava taksiye Uçuşa Elverişlilik Sertifikası verdiği, şirketin prototip testlerine başladığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca Delta Hava Yolları da elektrikli hava taksileri üreten Joby ile yaptığı işbirliği ile New York ve Los Angeles'ta evden havaalanına özel ulaşım hizmeti sunmayı planladığı öğrenildi.